Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Errol Brain este increzator in sansele Portugaliei

31 ianuarie 2013 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Errol Brain, antrenorul Portugaliei.

Errol Brain, antrenorul Portugaliei.

Cotidianul Record a publicat un articol cu declaratii optimiste ale antrenorului si capitanului Portugaliei in ceea ce priveste sansele din partida contra Stejarilor, precum si a celor ca Os Lobos sa se califice la Cupa Mondiala.

Errol Brain, antrenorul neozeelandez al lusitanilor a declarat ca: ”sunt sigur ca sambata vom face o partida buna contra Romaniei. Am asteptat acest moment al inceperii campaniei de calificare la Cupa Mondiala din 2015, iar toata lumea este concentrata si pregatita pentru aceasta provocare.”

La fel de increzator este si capitanul Joao Correia care a amintit de faptul ca si in 2007 cand s-au calificat la Cupa Mondiala, portughezii au pornit ca outsideri, reusind sa produca surpriza dupa o serie de noua succese din zece partide.

“Daca vom fi in cea mai buna forma a noastra si vom da totul pe teren cu siguranta rezultatele vor fi pozitive. Cred ca lotul actual de jucatori se ridica la nivelul celui care a reusit performanta de a evolua la Cupa Mondiala”, a subliniat capitanul portughezilor.

Joao Correia a vorbit si despre faptul ca pentru rugby-ul din Portugalia cel mai mare impediment este amatorismul. El, spre exemplu, este medic de profesie iar pentru a evolua contra Stejarilor a trebuit sa-si ia o zi libera.

Record subliniaza insa si faptul ca statistica nu este de partea “lupilor” care in clasamentul IRB se afla in spatele Romaniei, iar palmaresul general este net favorabil Stejarilor, care in 19 dispute sau impus de 16 ori, amintind si de acea infrangere la scor 92-0 din 1996.

In urma celor doua partide de verificare, pierdute impotriva France Universitaire si England Students, Errol Brain a ales 26 de jucatori care se pregatesc pentru partida contra Romaniei ce va avea loc pe 2 februarie. Lotul Os Lobos cuprinde urmatorii jucatori:
Pilieri:
Francisco Fernandes (Beziers)
Jorge Segurado (GD.Direito)
Juan Murre (A.S. Dijonnais)
Tony Martins(Perigueux)
Taloneri:
Joao Correia (GD.Direito)
Lionel Campergue(Colomiers)
Linia a 2-a
Goncalvo Uva (Narbonne)
David Dos Reis (Chateaurenard)
Juan Severino (Chamberry)
Linia a 3-a
Vasco Uva (GD.Direito)
Julien Bardy( Clermont)
Tiago Girao (CDUL )
Jacques Le Roux (Coventry RFC)
Laurent Balangue (Saint Jean De Luz)
Mijlocasi:
Manuel Raposo(GD Direito)
Francisco Malgahaes (CDUL)
Pedro Leal (GD.Direito)
Centri:
Carl Murray (CDUL)
Frederico Oliveira (CDUL)
Alexandre Barros (Rodez)
Jose Lima (Narbonne)
Francsco Appleton(CDUL)
Aripi:
Goncalo Foro (CDUL)
Aderito Esteves (GD.Direito)
Wilfred Rodrigues (R C Massy)
Fundas:
Nuno Penha E Costa (CDUL)

1,715 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

Leave A Response