Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii au debutat cu o victorie in CEN

2 februarie 2013 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Romania.

Romania.

Dupa o partida cu un final dramatic, Romania a reusit sa obtina prima victorie in editia 2013 a CEN, la Lisabona, pe Estadio Universitario, in fata Portugaliei.

Stejarii au inceput bine partida si inca de la primul fluier al arbitrului si-au impins adversarii in propria jumatate de teren.

Surugiu a dat primele emotii lusitanilor, dupa o frumoasa incursiune, iar in minutul cinci baietii nostril erau deja in avantaj pe tabela de scor, dupa o lovitura de pedeapsa concretizate de Vlaicu.

Nicuna dintre echipe nu s-a apropiat periculos de terenul de tinta al celeilalte, insa din punct de vedere tactic, Romania a dominat partida, aratand siguranta mai ales in margine, in prima repriza, baietii nostri castigand majoritatea marginilor pe repunere proprie.

In ciuda acestui aspect, portughezii au pus si ei primele puncte pe tabela de marcaj, uvertura Pedro Leal trimitand printre bete o penalitate in minutul 24.

Sase minute mai tarziu, Vlaicu readuce Stejarii in avantaj, iar in minutul 35 reuseste sa mareasca ecartul, ambele reusite venind dupa lovituri de pedeapsa, ultima de la aproximativ 45 de metri.

La pauza Stejarii au intrat in avantaj, scor 9-3, Pedro Leal a ratat o tentativa de tinta dupa o penalitate acordata in favoarea portughezilor.

Dupa reluare, tot Stejarii, in minutul 52, au marcat primii, Vlaicu marindu-si procentajul la patru tentative de tinta reusite. Doua minute mai tarziu insa, centrul nostru a nimerit bara, iar pe tabela de marcaj avansul era de 12-3.

Intre minutele 65 si 72, Stejarii au trait un adevarat cosmar, Portugalia revenind in joc si reusind chiar sa intoarca rezultatul.

Mai intai dupa o gramada pierduta si o presiune asupra terenului nostru de tinta, Julien Bardy a reusit primul eseu al partidei, iar transformarea lui Pedro Leal i-a dus pe portughezi la doar doua puncte in spatele nostru.

In minutul 70, aceeasi uvertura Pedro Leal nu a reusit sa trimita printre buturi, pentru ca doua minute mai tarziu sa nu mai greseasca si Portugalia s-a aflat pentru prima data la conducere, rezultat 13-12.

Stejarii, treziti din acest tur de forta al gazdelor, incep sa domine, dar mai intai Vlaicu rateaza o noua posibilitate de a marca puncte.

Si cu toate acestea, in mintul 78, dupa un mol rulant care i-a dus pe lusitani pana in terenul lor de tinta, Capatana a finalizat cu eseu, iar Vlaicu a adus inca doua puncte din transformare.

Romania s-a impus cu rezultatul de 19-13 reusind o victorie importanta si un prim pas catre Cupa Mondiala din 2015.

Portugalia-Romania: 13-19
Stadion: Estadio Universitario, Lisabona
Spectatori: 1000
Arbitri: Neil Hennessy- Simon Rees, Jason Langdontba (Tara Galilor)
Marcatori
Portugalia: Julien Bardy(e), Pedro Leal(2lp, 1tr)
Romania: Capatana(e), Vlaicu(4lp, 1tr)

Portugalia: 15. Nuno Penha E Costa, 14. Aderito Esteves, 13. Frederico Oliveira, 12. Carl Murray, 11. Gonçalo Foro, 10. Pedro Leal, 9. Francisco Malgalhães, 1. Francisco Fernandes, 2. João Correia, 3. Juan Murre, 4. David Dos Reis, 5. Gonçalo Uva, 6. Jacques Le Roux, 7. Julien De Sousa Bardy, 8. Juan Severino.
Rezerve: 16. Lionel Campergue, 17. Jorge Segurado, 18. Tony Martins, 19. Tiago Girao, 20. Vasco Uva, 21. Laurent Balangue, 22. Francisco Appleton, 23. José Lima.

Romania: 15. Fercu Catalin; 14. Rosca Mihai; 13. Dascalu Robert; 12. Vlaicu Florin; 11. Apostol Adrian; 10. Manole Dorin; 9. Surugiu Florin; 1. Lazar Mihaita; 2. Radoi Andrei; 3. Ursache Andrei; 4. Ursache Vali; 5. Sirbe Marius; 6. Lucaci Viorel; 7. Macovei Mihai (C); 8. Carpo Daniel.
Rezerve: 16. Capatana Eugen; 17. Ion Paulica; 18. Tamba Petru; 19. Tatu Cornel; 20. Tonita Ovidiu; 21. Caplescu Ciprian; 22. Gal Csaba, 23. Niacsu Ionut.

CLASAMENT

Screen Shot 2013-02-03 at 1.07.55 PM

1,695 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

6 Comments

Leave A Response