Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Pentru Rusia, partida cu Stejarii reprezinta o confruntare cu istoria

7 februarie 2013 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Rusia, un adversar redutabil, mereu in cautarea drumului catre afirmarea in lumea rugbylui.
Rusia.

Rusia.

Intr-un articol dedicat partidei dintre Rusia si Romania, viitorii nostri adversari prezinta atuurile Stejarilor punandu-se accent in primul rand pe traditie.

Este mentionat faptul ca dintre toate echipele participante la Cupa Europeana a Natiunilor, Romania se prezinta cu cel mai impresionant trecut in lumea rugby-ului.

Este scos in evidenta faptul ca Stejarii au participat in 1987 la prima Cupa Mondiala, fiind singura tara din lumea aflata in spatele “Cortinei de Fier” si in care regimul dictatorial a dus tara intr-o saracie crunta.

Sunt amintite de asemenea victoriile Romaniei asupra Frantei, Scotiei sau Tarii Galilor, dar si acea de neuitat confruntare cu All Blacks cand baietilor nostril li s-au refuzat doua incercari.

Articolul amintit atrage atentia si asupra celor doua infrangeri la scor suferite de “ursi” in ultimii doi ani, dar incheierea este intr-o nota optimista, motivatia fiind acel rezultat de egalitate 21-21 din 2010, care a asigurat Rusiei prezenta la Cupa Mondiala din 2011.

In ciuda palmarersului defavorabil, Rusia spera intr-o evolutie pozitiva, iar faptul ca in clasamentul IRB se afla la doar o pozitie in spatele Stejarilor da incredere “ursilor” ca pe viitor vor reusi sa echilibreze balanta confruntarilor cu Romania.

Romania-Rusia, din a doua etapa a Cupei Europene a Natiunilor, de va disputa sambata 9 februarie, la Bucuresti pe Stadionul National Arcul de Triumf.

1,888 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response