Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Duelul galez din partida Romania-Rusia

8 februarie 2013 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Lynn Howells.

Lynn Howells.

Sambata, 9 februarie, pentru Stejari urmeaza o noua partida din cadrul Cupei Europene a Natiunilor, adeversara fiind selectionata Rusiei.

Dincolo de confruntarea din teren si de miza partidei, punctele din clasament care la final vor conta in balanta calificarii la Cupa Mondiala din 2015, va fi si un duel al celor doi tehnicieni.

Lynn Howells si Kingsley Jones, cei doi antrenori galezi de pe bancile tehnice ale Romaniei si Rusiei, vor avea o disputa aparte.

Veniti dintr-o tara in care rugby-ul este sport national, cei doi contribuie la dezvoltarea sportului cu balonul oval, aflandu-se la carma a doua natiuni care se dueleaza in competitia numita si Six Nations – divizia secunda.

Cei doi apartin unor generatii diferite, Lynn Howells, antrenorul Stejarilor fiind nascut in 1950, pe cand omologul sau care antrenaza Rusia, Kingsley Jones este mai tanar cu 19 ani.

In ceea ce priveste perioada cat au activat ca jucatori, Howells nu s-a remarcat in mod deosebit, evoluand pentru echipa Pontypridd RFC. Jones in replica a reusit performanta de a evolua de 10 ori in nationala Tarii Galilor, avand o data onoarea de a fi capitanul echipei. A evoluat ca flanker, iar la nivel de club a facut parte din echipele Ebbw Vale, Pontypridd, ca si Howells, Worcester Warriors si Gloucester.

Antrenorul Stejarilor este insa mai experimentat in privinta antrenoratului decat omologul sau de pe banca tehnica a “ursilor”. Astfel, Lynn Howells are in spate un trecut in care a activat la Pontypridd, cu care a cucerit tilul in Tara Galilor, Cardiff RFC, Celtic Warriors, Leonessa, Edinburgh si Doncaster Knights la nivel de echipe de club.

De asemenea, a antrenat selectionata Tarii Galilor U21, Tara Galilor A pentru a trece apoi ca secund al selectionatei “penelor de strut”, ocupandu-se cu inaintarea, unde a facut parte din stafful tehnic condus de Graham Henry la Cupa Mondiala din 1999. In 2001, Lynn Howells a indeplinit si pozitia de antrenor principal al unui turneu efectuat de galezi in Japonia.

Kingsley Jones si-a inceput cariera de antrenor la Doncaster Knights, o alta similitudine cu traseul lui Lynn Howells, unde a evoluat atat ca antrenor cat si ca jucator. De aici a trecut la Sale Sharks, unde initial a fost antrenor cu inaitarea pentru a deveni apoi antrenor principal.

Cei doi asadar au ca puncte comune evolutia la echipa Pontypridd, iar ca antrenori pe Doncaster Knights. De asemenea ambii au ca specializare in antrenorat, inaintarea.

Sambata, cei doi au ocazia de a se duela de pe bancile tehnice in partida dintre Romania si Rusia, care va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf, in cea de-a doua etapa a Cupei Europene a Natiunilor.

1,405 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response