Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Georgia-Portugalia si Belgia-Spania, partidele din runda secunda a CEN

8 februarie 2013 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
FIRA-AER.

FIRA-AER.

Alaturi de disputa dintre Romania si Rusia, sambata 9 februarie vor mai avea loc alte doua partide contand pentru a doua etapa din Cupa Europeana a Natiunilor.

La Tbilisi, Georgia va intalni Portugalia intr-un joc in care ambele echipe isi doresc neaparat victoria.

Georgienii au castigat greu in prima disputa din Belgia subestimand un adversar cotat mai slab si din perspectiva faptului ca “diavolii negri” sunt nou-promovati in CEN divizia 1A. Din acest motiv, Milton Haig a decis sa-si ia toate masurile de siguranta pentru disputa cu portughezii, in vederea obtinerii victoriei si promite un joc deschis si spectaculos.

Principalul realizator de puncte al georgienilor, Merab Kvirikashvili crede ca rezultatul poate depinde si de jocul sau cu piciorul, recunoscand ca la Bruxelles a ratat cateva degajari trimise direct in margine care au dat posibilitate adversarilor sa aiba gramada in terenul lor.

De partea cealalta, Errol Brain va fi nevoit sa renunte la serviciile lui Jacques Le Roux care a suferit o fractura la brat, prezenta altor trei jucatori fiind incerta din cauza accidentarilor, Julien Bardy, David Ries si Juan Murre.

In ciuda acestui aspect, tehnicianul portughezilor a declarat ca merge la victorie si ca sambata orice rezultat este posibil, iar echipa sa trebuie sa fie mai disciplinta si sa comita mai putine erori decat in meciul cu Romania.

Va fi si un duel neozeelandez la Tbilisi, ambii tehnicieni venind din tara celebrilor All Blacks.

Cele doua natiuni s-au intalnit de 16 ori, 10 partide fiind castigate de Lelos, 4 de Os Lobos, doua terminadu-se la egalitate. Portugalia s-a impus o singura data la Tbilisi, in 2004 cu 19-14, intr-o editie a CEN pe care au si castigat-o.

Belgienii vor avea ca adversara Spania, la Bruxelles, in al doilea meci pentru “diavolii negri” in CEN divizia 1A.

Desi infranti in primul joc cu Georgia, belgienii au apreciat ca atare partida, fiind extrem de multimiti de jocul prestat in fata unui adversar superior.

Antrenorul Richard McClintock va face totusi trei modificari in echipa de start pentru partida cu Spania, astfel Raphael Olive si Charlie Fourneau vor fi titulari asa cum va fi si realizatorul eseului de sambata trecuta, Alain Miriallakis care va lua locul suspendatului Maxime Jadot. Jadot a primit cartonas rosu in partida cu Georgia si a primit o suspendare de zece zile.

In ceea ce-i priveste pe spanioli, acestia, dupa plecarea din Rusia, au ales localitatea franceza Lille ca baza pentru pregatirea partidei de sambata.

Antrenorul Bryce Bevin nu intentioneaza sa modifice XV-le din partida de la Soci, fiind multumit in special de aportul jucatorilor sai mai ales pe faza defensiva si spera ca dupa disputa cu Belgia sa obtina si primul succes in aceasta editie a Cupei Europene a Natiunilor.

Belgia si Spania au disputat pana in prezent 12 partide, 11 revenind ibericilor. Sigurul succes al “diavolilor negri” s-a consemnat in 2006 atunci cand s-au impus cu 18-6, fiind si ultima disputa dintre cele doua natiuni.

1,719 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response