Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Prima remiza in CEN

9 februarie 2013 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Belgia vs. Spania.

Belgia vs. Spania.

La Bruxelles, pe stadionul Roi Baudouin, Belgia si Spania au terminat nedecis, 21-21, in runda secunda a Cupei Europene a Natiunilor.

Avand un moral excelent dupa partida buna facuta in fata Georgiei, “diavolii negri” putea obtine chiar mai mult din aceasta intalnire.

Alan Williams, fundasul belgienilor a deschis scorul inca din primul minut, atunci cand a concretizat o lovitura de pedeapsa.

Trei minute mai tarziu insa, spaniolii au replicat cu un eseu semnat de aripa Tudela Perret si scorul a devenit 3-5.

Dupa alte trei minute, Alan Williams i-a readus din nou pe belgieni in avantaj, concretizand o noua penalitate de care au beneficiat “diavolii negri”.

In minutul 23, echipa antrenata de Richard McClintock, a izbutit eseul. Cel care a culcat balonul in terenul de tinta al spaniolilor a fost inchizatorul gramezii Thomas Demolder, incercarea fiind transformata de Alan Williams, iar scorul devenise 13-5.

Pana la pauza, Spania a reusit sa reduca diferenta, aripa Javier Carrion reusind sa marcheze dintr-o lovitura de pedeapsa.

Partea secunda a inceput foarte bine pentru belgieni, care prin centrul Guillaume Piron au izbutit sa marcheze cea de-a doua incercare, transformarea fiind insa ratata de Williams, tabela indicand Belgia-Spania 18-8.

Avand un deficit de zece puncte, elevii lui Bryce Bevin s-au trezit la viata si au reusit sa intoarca rezultatul. Javier Corrion a concretizat doua penalitati in minutele 57 si 64, pentru ca in minutul 71, Jaike Carter sa reuseasca al doilea eseu al ibericilor, transformat de acelasi Javier Corrion, iar Spania se afla la conducere cu 21-18.

Belgienii au reusit insa sa termine partida neinvinsi si sa cuceresca alte doua puncte in CEN, gratie unei penalitati semnate de Alan Williams in minutul 75, pentru ca la final tabela de marcaj sa indice Belgia-Spania, 21-21.

Foto: www.ferugby.es

1,430 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response