Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Georgia s-a impus, pe final, in fata Portugaliei

9 februarie 2013 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Georgia.

Georgia.

Georgia a invins cu rezultatul de 25-12 Portugalia, la Tbilisi, pe stadionul Mikheil Meskhi, in a doua etapa din CEN.

Lelos au avut un start de partida fulminant, timp de patru minute portughezii fiind supusi unui adevarat asediu din partea echipei lui Milton Haig.

Presiunea georgienilor s-a concretizat in puncte, fundasul Tsiklauri reusind sa scape de trei placaje si sa marcheze primul eseu al partidei. Kvirikashvili a transformat incercarea si in mintul patru Georgia conducea cu 7-0.

Replica portughezilor nu s-a lasat asteptata si Pedro lelal a transformat in puncte o penalitate in mintutul opt, pentru ca scorul sa devina 7-3.

Pana la pauza nu s-au mai marcat puncte, desi Pedro Leal a ratat o lovitura de pedeapsa, iar omologul sau Kvirikashvili doua, una chiar de pe linia de 22, perpendicular pe buturi.

Georgienii, desi la capitolul placaje au excelat, in margini au fost nesiguri, pierzand mai multe tuse pe propria repunere.

In repriza secunda, pe fondul unui joc echilibrat pana in minutul 70, transformerii au fost cei care si-au trecut numele pe lista marcatorilor. Pedro Leal s-a remarcat de doua ori, Kvirikashvili o data, cu mentiunea ca portughezul a avut si o ratare nimerind bara transversala, care altfel putea intoarce rezultatul de pe tabela de marcaj.

Astfel, in loc de 10-12, s-a facut 15-9, dupa o faza in care georgienii au castigat teren cu inaintarea si dupa mai multe puncte de fixare, Gorgodze l-a gasit pe centrul Kacharava, care a marcat al doilea eseu al gazdelor.

In minutul 76, Pedro Leal a reaprins speranta in tabara portugheza, dupa o penalitate concretizata, dar doua minute mai tarziu Kvirikashvili a refacut diferenta tot din lovitura de pedeapsa.

La ultima faza a jocului, Lelos au reusit o actiune de toata frumusetea, balonul a ajuns la Kacharava care a patruns in forta si dupa ce a scapat de trei placaje, a marcat al doilea eseu personal si al treilea pentru georgieni.

Kvirikashvili a transformat si Georgia s-a impus cu 25-12, lasandu-i pe portughezi fara puncte acumulate in actuala editie a Cupei Europene a Natiunilor

1,331 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response