Monday 03rd August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Super Rugby fara Richie McCaw

15 februarie 2013 SUPER XV
Richie McCaw.

Richie McCaw.

Astazi se da startul intr-o noua editie a Super Rugby, cea cu numarul 18, un spectacol total al francizelor emisferei de sud.

Cea mai titrata echipa, neozeelandezii de la Crusaders, de sapte ori castigatori ai titlului vor fi privati de prezenta unuia dintre cei mai importanti jucatori si anume, capitanul All Blacks, Richie McCaw. Acesta a luat decizia de a nu evolua pentru franciza din Christchurch in editia aceasta, dorind sa-si ia o perioada de pauza, dupa ce in ultima vreme s-a confruntat cu mai multe accidentari.

Richie McCaw evolueaza pentru Crusaders din anul 2001 si pana in prezent a disputat 116 partide in Super Rugby, reusind sa marcheze 26 de eseuri si sa-si aduca aportul la patru dintre titlurile cucerite de “cruciati”.

Alte doua absente fata de editiile precedente pentru Crusaders vor fi Ben Franks, plecat la Hurricanes si Zac Guildford, cel care trebuie sa-si rezolve problemele legate de consumul de alcool.

In aceste conditii, antrenorul Todd Blackadder, care va fi asistat de Aaron Mauger, se va baza pe cel mai bun realizator de puncte din Super Rugby, jucatorul anului 2012, Daniel Carter, pe Israel Dagg, Sam Whitelock sau Kieran Read, toti componenti ai All Blacks, Kieran Read fiind desemnat sa fie capitanul lui Crusaders in acest sezon.

In primele doua runde Crusaders nu au programate jocuri, astfel “ros-negrii” vor debuta in noul sezon abia in etapa a 3-a, atunci cand vor intalni la Auckland pe Blues intr-un adevarat derby neozeelandez.

1,937 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response