Monday 03rd August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Rabo Direct Pro 12: Connacht a produs surpriza etapei

17 februarie 2013 PRO12 RUGBY
RaboDirect Pro 12.

RaboDirect Pro 12.

Dupa ce in runda precedenta, Ospreys s-au impus pe terenul liderului, Ulster, de aceasta data au trebuit sa se recunoasca infranti in deplasarea de la Connacht. Astfel baietii din Galway au obtinut cea de a cincea victorie in actuala editie si i-au devansat pe cei de la Edinburgh, urcand pe pozitia a noua. Pentru irlandezi, Dan Parks a marcat 17 puncte dintr-o tansformare, patru penalitati si un dropgol, la acestea adaugandu-se eseul reusit de Faloon. De partea cealalta, cu moldoveanul Dumitru Arhip intrat in minutul 59, Ospreys au reusit un eseu prin Fotuali’i pe care l-a transformat Morgan care a mai contribuit cu o penalitate. Connacht-Ospreys s-a incheiat cu rezultatul de 22-10.

Glasgow Warriors aflati pe pozitia secunda in clasament au reusit scorul etapei in victoria 60-3 pe terenul lui Newport Dragons. Opt incercari au reusit scotienii, ceea ce le-a adus si bonusul ofensiv, marcatori fiind Bennett, Matawalu, Dunbar, Paris, Swinson de doua ori, Strauss si Thompson, cinci fiind transformate de Weir, iar doua de Wight. Punctele de onoare ale gazdelor le-a reusit Prydie dintr-o penalitate.

Liderul clasamentului, Ulster nu a intampinat probleme in fata codasei Zebre, echipa care inca nu a cunoscut victoria. Nord-irlandezii s-au impus cu 26-3, luand si bonusul ofensiv prin cele patru eseuri reusite de Harring, Diack de doua ori si Andrew, trei eseuri fiind transformate de Pienaar. Halangahu a marcat din lovitura de pedeapsa cele trei puncte ale oaspetilor.

Edinburgh-Cardiff Blues a fost cea mai echilibrata si mai disputat partida a rundei. Galezii, in al caror lot Petru Tamba nu a figurat, au condus la pauza cu 14-6. Edinburgh au reusit sa revina si sa preia conducerea cu 16-14, o penalitate a lui Patchell aducand in cele din urma victoria celor din Cardiff. Pentru scotieni au punctat Nel dintr-o incercare si Hunter, transformare si doua lovituri de pedeapsa. Victoria lui Cardiff a venit dupa eseul lui Paterson si patru penalitati concretizate de Patchell. Edinburgh-Cardiff s-a inchiat cu rezultatul de 16-17, iar scotienii au cazut pe pozitia a zecea in clasament.

Leinster a reusit o victorie cu punct bonus ofensiv in fata lui Treviso, irlandezii impunandu-se cu 40-5. Flankerul Ryan a semnat un hat-trick, Cronin o dubla iar Auva’a a culcat si el o data balonul in terenul de tinta al adversarilor. Madigan a transformat patru dintre incercari iar McFadden una. Pentru italieni punctele au fost marcate de Nitoglia care a semnat o incercare.

Scarlets au revenit in clasament pe pozitia a patra, care asigura prezenta in play-off, dupa victoria cu 18-10 in fata lui Munster, “armata rosie” ajungand la a sasea infrangere. Toate punctele galezilor au fost opera uverturii Owen Williams, care a concretizart cinci lovituri de pedeapsa si un dropgol. Munster au reusit singura incercare a partidei prin Hurley, in minutul 80, O’Gara semnand transformarea si o penalitate.

Clasament:
1.Ulster-58p
2.Glasgow-51p
3.Leinster-49p
4.Scarlets-46p
5.Ospreys-43p
6.Munster-41p
7.Cardiff Blues-32p
8.Treviso-27p
9.Connacht-24p
10.Edinburgh-23p
11.Newport-18p
12.Zebre-6p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 22 si 24 februarie dupa programul:
Cardiff Blues-Connacht
Glasgow-Ulster
Ospreys-Edinburgh
Leinster-Scarlets
Treviso-Munster
Zebre-Newport

1,544 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response