Thursday 21st November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Campionato Eccellenza: Favoritele s-au impus cu punct bonus ofensiv

19 februarie 2013 ECCELLENZA
Campionato Eccellenza.

Campionato Eccellenza.

In etapa cu numarul 13 din Campionato Eccellenza, nu s-a consemnat nicio surpriza, favoritele impunandu-se in fiecare partida.

Liderul Viadana a castigat pe terenul ultimei clasate, Crociati Parma cu 35-23, desi in minutul 35, gazdele conduceau cu 13-7.

“Leii” au luat si punctul bonus ofensiv gratie celor cinci incercari reusite de Fenner, Padro, Gilding, Robertson si un eseu de penalizare. Crociati, singura echipa fara victorie in aceasta editie, a ramas doar cu satisfactia de a fi marcat liderului doua eseuri, autori fiind Marazzi si Carritiello. Pentru Viadana, Liviu Pascu nu a evoluat, fiind accidentat.

Rovigo s-a impus dramatic la Roma in fata lui Lazio cu 20-17, dupa ce la pauza gazdele conduceau cu 17-8. Tartaglia si Gargiullo au inscris cate un eseu pentru romani, in timp ce victoria lui Rovigo s-a conturat prin eseul lui Calabrese si cele cinci lovituri de pedeapsa concretizate de Basson. Moldoveanul Stefan Ciochina si-a facut astfel un frumos cadou de ziua lui, fiind prezent in XV-le de start al invingatorilor.

Desi Benetti a fost eroul lui Fiamme Oro marcand toate cele 11 puncte, un eseu si doua penalitati, echipa din capitala Italiei a cedat la Padova cu 17-11. Amsell si Sanchez au marcat cate un eseu, ambele transformate de Menniti-Ippolito care a reusit sa concretizeze si o penalitate, in contul gazdelor. Partida a fost arbitrate de Marius Mitrea .

Calvisano a dispus de San Dona cu 42-15 intr-o partida fara istoric. Cinci eseuri a reusit fosta adversara a Lupilor Bucuresti, marcatori fiind Bergamo, Griffen, Canavosio, Vilk si Vunisa, aceste aducand si punctul bonus ofensiv in contul “galben-negrilor”. Cu Bogdan Iovu titular, San Dona a reusit doua incercari, una semnata de Molitika si o alta apartinand lui Flynn.

I Cavalieri Prato au reusit scorul etapei invingand cu 41-7 pe Reggio. Ragusi, Roan, Pozzi, Ngawini, Lunardi si Majstrovic au marcat cele sase eseuri care au adus si bonusul ofensiv, Castagnoli semnand incercarea de onoare a oaspetilor.

Partida Mogliano-L’Aquila a fost amanata.

Clasament:
1.Viadana-55p
2.I Cavalieri-53p
3.Calvisano-53p
4.Padova-42p
5.Rovigo-39p
6.Mogliano-32p
7.Fiamme Oro-25p
8.San Dona-22p
9.Lazio-22p
10.Reggio-20p
11.L’Aquila-9p
12.Crociati-3p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 2 si 3 martie dupa urmatorul program:
Reggio-Mogliano
Fiamme Oro-Viadana
San Dona-Crociati
Calvisano-Lazio
Rovigo-Padova
L’Aquila-I Cavalieri

1,480 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response