Wednesday 08th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Connacht si Treviso, performerele etapei in Liga Celtica

25 februarie 2013 PRO12 RUGBY
RaboDirect Pro 12.

RaboDirect Pro 12.

Ulster, liderul din Liga Celtica, a fost echipa cea mai afectata de lipsa jucatorilor convocati in echipa Irlandei pentru Six Nations.

Astfel, nord-irlandezii au cedat in derby-ul rundei la ocupanta locului secund, Glasgow Warriors cu 20-14, iar scotianii s-au apropiat la doar trei puncte de prima pozitie a clasamentului. Warriors au luat si bonusul ofensiv, toate punctele venind din cele patru eseuri reusite de Swinson, Seymour, Murchie si Matawalu. Pentru Ulster, Olding a reusit un eseu, Pienaar trei penalitati.

Dupa ce in etapa trecuta Connacht a reusit sa o invinga pe Ospreys, de aceasta data irlandezii s-au impus pe Arms Park din Cardiff in fata lui Blues. In minutul 61, echipa lui Petru Tamba, care a lipsit, fiind convocat in lotul Stejarilor, conducea cu 19-18, pentru ca la final, Connacht sa se impuna cu 26-22. Punctele galezilor au fost reusite de Robinson si Copeland – eseuri, Patchell, patru lovituri de pedepasa, in timp ce pentru irlandezi, Poolman si Faloon cu o dubla au reusit incercari, Nikora o transformare si trei penalitati.

Treviso a reusit marea surpriza a rundei, invingand cu bonus ofensiv pe Munster. A fost o partida dominata clar de italieni care la pauza aveau deja un avantaj de 22-3. La final avea sa fie 34-10, “alb-verzii” marcand nu mai putin de cinci eseuri prin Nitoglia, Giusti, La Grange, Semenzato si Tonioaltti, restul fiind opera lui Di Bernardo cu trei transformari si o penalitate. “Armata rosie” a contabilizat doar un eseu de penalizare, o transformare si o lovitura de pedeapsa reusite de Keatley. Treviso au avut si zece minute de inferioritate, Maistri primind cartonas galben in minutul 48.

Ospreys nu a avut probleme cu Edinburgh si s-a impus cu 24-7. Galezii au ratat bonusul ofensiv, reusind doar trei incercari prin Allen, doua si Webb. De partea cealalta, Watson a marcat o incercare, in timp ce Atiga a primit galben, iar De Luca rosu, lasandu-si echipa in inferioritate pentru ultimele cinci minute ale partidei. Puncte au mai marcat Morgan, trei transformari si o penalitate pentru “egrete” si Leonard o transformare pentru scotieni. Pentru Ospreys, moldoveanul Dumitru Arhip a intrat in minutul 58.

Leinster au invins de o maniera categorica pe Scarlets, scor 32-5, intr-o partida disputata la Dublin, avandu-l la centru pe arbitrul Marius Mitrea. Irlandezii au luat si bonusul ofensiv, patru incercari fiind trecute in contul lor, marcatori: Goodman, Dundon, Murphy si Cooney. Madigan a transformat trei dintre incercari, iar Goodman doua penalitati, in timp ce punctele de onoare ale lui Scarlets le-a reusit Fenby.

Zebre au ratat din nou sansa primului succes in Liga Celtica. Italienii au avut la pauza 10-3 in partida cu Newport pentru ca la final galezii sa se impuna cu 14-13. Prachetti cu un eseu si Chillon cu o transformare si doua penalitati au fost marcatorii lui Zebre, “dragonii” replicand prin eseul lui Groves si trei penalitati semnate de S.Jones. Benetti de la gazde si Price, respectiv Buck de la oaspeti au vazut caronase galbene.

Clasament:
1.Ulster-59p
2.Glasgow-56p
3.Leinster-54p
4.Ospreys-47p
5.Scarlets-46p
6.Munster-41p
7.Cardiff Blues-33p
8.Treviso-32p
9.Connacht-28p
10.Edinburgh-23p
11.Newport-22p
12.Zebre-7p

Urmatoarea etpa se va disputa intre 1 si 2 martie, dupa programul:
Newport-Leinster
Scarlets-Edinburgh
Ulster-Treviso
Glasgow-Cardiff Blues
Connacht-Zebre
Munster-Ospreys

1,242 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response