Wednesday 08th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ulster a pierdut pozitia de lider in Liga Celtica

3 martie 2013 PRO12 RUGBY
RaboDirect Pro 12.

RaboDirect Pro 12.

Dupa ce in etapa trecuta Treviso au invins pe Munster de acesta data italienii au reusit sa obtina un rezultat de egalitate la Belfast in fata lui Ulster, remiza detronandu-i pe nord-irlandezi din pozitia de lideri ai clasamentului. Desi au condus in prima parte a jocului si cu 17-3, Ulster au tremurat pe final atunci cand Di Bernardo a ratat transformarea ultimului eseu al italienilor, care le putea aduce chiar succesul. Trimble si Olding au marcat cate un eseu pentru Ulster, iar P.Jackson doua transformari si cinci penalitati. Eroul lui Treviso a fost flankerul neozeelandez Dean Budd care a reusit un hat-trick, Barbieri a marcat si el un eseu, Di Bernardo concretizand trei transformari si o penalitate. Ulster-Treviso s-a incheiat cu rezultatul de 29-29.

Leinster s-au impus pe terenul lui Newport Dragons cu 26-19, reusind sa obtina si bonusul ofensiv. Patru eseuri au fost contabilizate in dreptul irlandezilor marcatori fiind Cronin si Kearney, ambii cu cate o dubla, Madigan transfromand tei dintre acestea. Pentru galezi I.Jones a marcat o incercare iar S.Jones un eseu, doua transformari si un dropgol, dragonii reusind sa ia punctul bonus defensiv.

Desi au condus la pauza cu 10-8, scotienii de la Edinburgh au cedat in Tara Galilor pe terenul celor de la Scarlets. Fenby cu un eseu si A.Thpomas cu doua penaliati respectiv Fife cu un eseu si H.Leonard cu doua lovituri de pedepasa au facut ca in minutul 67 tabela sa indice 11-13. A venit insa o lovitura de pedepasa concretizata de O.Williams si Scarlets s-au impus cu 14-13.

Glasgow Warriors au trecut in fruntea clasamentului Ligii Celtice, dupa victoria obtinuta in fata lui Cardiff Blues, coroborata cu egalul din partida Ulster-Treviso. Galezii, pentru care romanul Petru Tamba a fost rezerva dar nu a intrat in joc, au condus la pauza cu 13-10. In repriza secunda insa Blues nu a mai reusit sa marcheze puncte, in timp ce scotienii s-au dezlantuit obtinand la final victoria cu rezultatul de 29-13. Horne, Matawalu cu o dubla si Weir au asigurat punctul bonus ofensiv pentru Edinburgh, Weir reusind alte trei tranmsformari si o penalitate. Pentru galezi Navidi a reusit un eseu transformat de Patchell care a mai concretizat doua penalitati.

Connacht au invins greu pe italienii de la Zebre, cei care in minutul 71 conduceau cu 19-17, dupa ce McKeon si Duffy reusisera cate un eseu, Parks doua transformari si o penalitate pentru irlandezi respectiv Sarto un eseu, transfromat de Buso care a mai punctat din tei penalitati si o alta semnata de Garcia. In mintul 75 insa M.Bergamasco a primit cartonas galben si Zebre au ramas in 14 jucatori. Connacht au profitat de situatia creata si Dan Parks cu un dropgol si o penaliatate a stabilit scroul final 23-19.

Munster si Ospreys dupa 6-6 la pauza pe Thomond Park au incheiat la egalitate 13-13. Pentru armata rosie, Varley a semnat un eseu transformat de O’Gara care a mai punctat din doua lovituri de pedeapsa. Pentru egrete J.J.Thomas a reusit o incercare transformata de Morgan care a reusit si concretizarea altor doua penalitati. Pentru galezi moldoveanul Dumitru Arhip a evoluat din minutul 60.

Clasament:
1.Glasgow-61p
2.Ulster-61p
3.Leinster-59p
4.Scarlets-50p
5.Ospreys-49p
6.Munster-43p
7.Treviso-35p
8.Cardiff Blues-33p
9.Connacht-32p
10.Edinburgh-24p
11.Newport-23p
12.Zebre-8p

Etapa urmatoare ase va disputa pe 22 si 23 martie dupa programul:
Zebre-Scarlets
Ospreys-Newport
Edinburgh-Ulster
Munster-Connacht
Treviso-Cardiff Blues
Leinster-Glasgow

1,142 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response