Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Amintirile unui arbitru belgian despre o partida Romania-Franta din 1962

7 martie 2013 INTERNATIONAL
Rugby Romania.

Rugby Romania.

Presa din Belgia si-a amintit inaintea partidei cu Romania de o intamplare petrecuta in urma cu 51 de ani, atunci cand Teddy Lacroix a condus la centru o partida dintre Stejari si Les Bleus.

A fost o disputa pe care Romania a castigat-o cu 3-0, gratie unei penalitati concretizate de inegalabilul Alexandru Penciu.

Arbitrul acelei partide insa, belgianul Teddy Lacroix, a comis cateva greseli care au dezavantajat echipa noastra.

Cand mai erau de disputat zece minute din partida, Lacroix a acordat gresit o lovitura de pedeapsa francezilor. Capitanul nostru, Viorel Morariu, a cerut explicatii, iar Amedee Domenech a intrat si el in discutii lasand impresia ca intelege protestul. Lacroix, vadit mirat l-a intrebat despre ce este vorba, francezul explicandu-i ca a fost injurat.

Fara ezitare belgianul a mutat lovitura de pedepasa, care initial trebuia executata de la vreo 50 de metri cu zece metri mai in fata. Neintelegend ce se petrece pe teren, Lacroix a fost intrebat din nou in legatura cu decizia luata, ceea ce a dus la mutarea cu inca zece metri a loviturii de pedeapsa mai aprope de buturile noastre.

A fost momentul in care Domenech i-a spus lui Guy Camberabero: ”E bine de aici sau sa mai mutam lovitura cu inca zece metri ?”.

Camberabero si-a potrivit balonul, dar a ratat, iar Teddy Lacroix a rasuflat usurat dandu-si seama in cele din urma tertipul folosit de Amedee Domenech.

Teddy Lacroix a fost pentru multa vreme principala personalitate a rugby-ului belgian, fiind cunoscut ca arbitru international, presedinte al Federatiei Belgiene de Rugby, dar si fondator al unuia dintre cluburile de succes din Belgia, Kituro.

2,695 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response