Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Georgia a facut spectacol cu Spania la retragerea lui Abuseridze

Georgia.

Georgia.

Constienti ca intalnesc un adversar inferior din punct de vedere valoric, Lelos au inceput partida contra Spaniei incercand sa faca spectacol cu atacuri purtate pe treisferturi.

In primele 20 de minute insa nu le-a iesit scenariul elevilor lui Milton Haig, care au gresit mult, in schimb au oferit spaniolilor doua penalitati pe care Corey Simpson le-a concretizat. Acelasi lucru l-a reusit si Kvirikashvili, iar in minutul 21 tabela indica 6-6.

A urmat insa o contra puternica a georgienilor care a surprins pe picor gresit apararea visatoare a spaniolilor si Basilaia a marcat primul eseu in minutul 23. Peste alte cinci minute, Sharikadze porneste o actiune frumoasa din propriul teren de joc, pentru ca mai apoi tot el sa finalizeze cu o noua incercare. Kvirikashvili a transformat ambele eseuri si Georgia conducea cu 20-6.

Desprinderea pe tabela de marcaj a descatusat echipa neozeelandezului Milton Haig si dupa un balon de urmarie trimis de Abuseridze, fundasul Khmaladze a recuperate si nu s-a oprit decat in terenul de tinta al ibericilor.

Conducand la pauza cu 30-6, georgienii au inceput in tromba partea secunda a jocului si intr-un interval de zece minute au marcat inca doua incercari, autori fiind Machkhaneli si Kakovin. Era minutul 50, iar Lelos conduceau cu 40-6.

A fost momentul relaxarii gazdelor, iar spaniolii au reusit sa marcheze si ei un eseu, autor fiind Matias Tudela. Replica insa a venit imediat si Basilaia a marcat al doilea eseu personal.

Spaniolii au mai izbutit un eseu prin Jaike Carter, dar in finalul jocului, aripa georgiana Mchedlidze a reusit o dubla ducand la opt numarul eseurilor reusite de Lelos.

Partida s-a incheiat cu rezultatul de 61-18, iar Georgia s-a ales si cu bonusul ofensiv, intreg stadionul aplaundu-l pe Irakli Abuseridze, cel care s-a retras din nationala cu ocazia acestui joc.

1,395 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response