Sunday 26th January 2020,
Federatia Romana de Rugby

Campioni en-titre, Chiefs au suferit prima infrangere

11 martie 2013 SUPER XV
Chiefs.

Chiefs.

Stormers au reusit sa produca prima infrangere a campionilor en-titre Chiefs, dupa o partida in care au condus din primul pana in ultimul minut.

Trei incercari au fost contabilizate in dreptul sud-africanilor, Aplon de doua ori si Groom fiind autorii eseurilor, Joe Pietersen punctand din trei transformari si cinci lovituri de pedeapsa.

Chiefs nu au plecat cu mana goala din Cape Town, luand bonusul ofensiv pentru cele patru eseuri reusite de Ngatai doua, Nanai-Williams si Horrel, in timp ce Anscombe a contribuit la zestrea de puncte a neozeelandezilor cu patru transformari si doua penalitati. Stormers s-au impus la limita, rezultat 36-34.

Crusaders au suferit a doua infrangere, pierzand la un singur punct diferenta in partida disputatata la Wellington impotriva lui Hurricanes. Savea si Leiua au marcat cate un eseu pentru gazde, restul punctelor venind din piciorul lui Barrett, doua transformari si cinci penalitati.

Crusaders s-au ales cu bonusul ofensiv, Croty, Flynn, Dagg si Carter reusind cate o incercare, toate transformate de uvertura All Blacks, Daniel Carter. Hurricanes s-au impus cu 29-28, eseul reusit de Leiua in minutul 72 fiind decisiv in stabilirea rezultatului final.

Rebels au condus pentru a treia oara consecutiv la pauza, pentru ca la final sa cedeze. Dupa 13-10 cu Reds in primele 40 de minute, echipa din Queesland s-a impus cu 23-13, Rebels nereusind niciun punct in mitanul secund. Mitchell a marcat un eseu pentru cei din Melbourne, O’Connor o transformare si doua penalitati, in replica Tapuai si Frisby au reusit incercarile oaspetilor, Q.Cooper contribuind la victorie cu doua transformari si trei penalitati.

Cheetahs i-au surprins pe Highlanders si-s-au impus chiar la Dunedin, dupa ce in runda precedenta au fost calcati in picioare de Chiefs. Sud-africanii au avut o prima repriza excelenta conducand cu 30-7, pentru ca la final sa castige 36-19. Poki a reusit un hat-trick pentru gazde, doua dintre eseuri fiind transformate de Sopoaga si Slade. Trei incercari au marcat Cheetahs, Pretorius doua si Ebersohn, restul punctelor fiind semnate de Goosen din trei transformari si cinci lovituri de pedeapsa.

Brumbies s-au impus fara probleme in fata lui Waratahs, luand si bonusul ofensiv, gratie celor patru incercari reusite de Mowen, Lealiifano, Speight si Coleman, Lealiifano semnand si doua transformari, respectiv trei penalitati. Waratahs au punctat doar din doua penalitati ambele izbutite de McKibbin. Brumbies s-au impus cu 35-6 chiar daca au avut si doua cartonase galbene vazute de Ben Alexander si S.Carter.

Southern Kings au cedat la Port Elizabeth in fata lui Sharks, intr-o disputa in care rezultatul final a fost stabilit de precizia transformerilor. A fost o lupta dusa intre Catrakilis si Lambie din care ultimul a iesit invingator semnand sase penalitati si un dropgol fata de cele patru lovituri de pedeapsa reuiste de omologul sau. Sharks s-au impus cu rezultatul de 21-12.

Bulls au scris istorie la Auckland reusind prima victorie pe Eden Park. Desi in minutul 53 Blues conduceau cu 16-15, sud-africanii au reusit sa intoarca rezultatul. Piutau si Ranger au marcat cate un eseu pentru Blues, unul transformat de Kerr care a izbutit si trei lovituri de pedeapsa. Pentru invingatori, Mapoe, Ndungane si Botha au fost relizatorii incercarilor, Morne Steyn contribuind la victorie cu doua transformari si trei lovituri de pedepasa.

Etapa urmatoare va avea loc intre 15 si 16 martie dupa programul:
Highlanders-Hurricanes
Waratahs-Cheetahs
Kings-Chiefs
Crusaders-Bulls
Reds-Western Force
Sharks-Brumbies

Clasament:

Clasament Super XV.

1,219 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response