Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Conferinta Nationala pentru antrenori de seniori si DNJ U19 va avea loc la Bucuresti

11 martie 2013 E-Antrenor
Peter Ianusevici.

Peter Ianusevici.

Conferinta Nationala pentru antrenori de seniori (SuperLiga, D.N.S.) si D.N.J. U19 se va desfasura in Bucuresti, in sala din sediul Federatiei Romane de Rugby, in zilele de 14, 15 si 16 martie 2013, incepand cu ora 11.00.

Tematica Conferintei va fi urmatoarea:
1. Analiza participarii echipei nationale de seniori la Cupa Europeana a Naţiunilor 2013 – colectiv tehnic al echipei nationale de seniori.
2. Propuneri privind imbunatatirea sistemului de joc pentru sezonul 2013 – Petre Ianusevici.
3. Vizionarea unui antrenament practic pentru imbunatatirea tehnicii individuale – Brett Davey.
4. Prezentarea sistemului national de monitorizare si evaluare a antrenorilor de rugby – Daniel Mitrea.
5. Prezentarea analizei sistemului de aparare al echipei nationale – Neil Kely.
6. Discutii antrenori/arbitrii cu privire la abordarea comuna a aplicarii regulamentului de joc in competitiile interne pentru sezonul 2013 – Valeriu Toma.
7. Prezentarea mijloacelor folosite in antrenamentul modern pentru pregatirea fizica integrata – Florin Tasca.
8. Vizionarea meciului dintre Romania si Georgia din cadrul Cupei Europene a Natiunilor.

“Aceasta intalnire, cu antrenorii de seniori, va avea scopul unei analize a celor patru jocuri disputate in CEN pana la meciul cu Georgia, constituind totodata punctul de plecare in activitatea Departamentului Tehnic al FRR in cluburi, pentru a imbunatati nivelul performantei in SuperLiga si in campionatul U19. Doar o preluare a elementelor fundamentale ale sistemului de joc a echipei Nationale, o trecere la atacarea si sustinerea in spatiile libere, impreuna cu ridicarea tehnicii individuale si de post, cat si a pregatirii fizice specifice, ne pot ajuta ca pana la returul in 2014 a jocurilor din CEN sa putem ridica rapid nivelul nostru de joc”, a declarat Peter Ianusevici.

Deschiderea stagiului o va face stafful echipei Nationale, dupa care specialistul galez Brett Davey va sustine un antrenament de tehnici de contact si de evitare-sustinere, apoi Neil Kelly va continua referindu-se la sistemul de aparare al echipei nationale.

In plus, va avea loc o sedinta comuna antrenori-arbitri in care se va prezenta cauza numarului mare de penalitati primite si modalitati de uniformizare a arbitrajului intern cu cel international.

Daniel Mitrea va prezenta sistemul de monitorizare si evaluare a antrenorilor, iar Florin Tasca va relua cursul de pregatire fizica specifica pe care l-a facut de curand cu preparatorii fizici din cluburile de SuperLiga.

Stagiul se va incheia cu vizionarea meciului cu Georgia.

“Toate aceste teme trebuie sa se regaseasca in continutul antrenamentelor in perioada urmatoare, iar sarcina Departamentului Tehnic National este de a sprijini aceasta transpunere in practica, prin prezenta permanenta la cluburi”, a mai precizat Antrenorul Federal, Peter Ianusevici.

PROGRAM:

Conferinta Nationala a antrenorilor de Superliga si U19

3,864 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response