Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Haiducii au obtinut prima victorie in CEN divizia 1B

Moldova.

Moldova.

Partida dintre selectionatele Moldovei si Cehiai s-a disputat pe stadionul Dinamo din Chisinau, in fata a aproximativ 2000 de spectatori.

In ambele tabere accentul s-a pus pe jocul inaintarii. Flankerul de la Enisei, Victor Arhip, a fost cel care a deschis seria eseurilor moldovenesti, dupa care acelasi jucator a fost eliminat cu cartonas galben.

Cehii au avut nevoie doar de cateva zeci de secunde pentru a restabili egalitatea pe tabela de marcaj, in superioritate numerica, insa rezultatul pauzei a fost stabilit la una din ultimele faze ale primei reprize.

Dupa o margine, talonerul Vasilachi a reusit sa culce balonul in terenul advers de tinta, exact in momentul in care staff-ul tehnic moldovenesc il adusese la marginea terenului pe Orghianu, pentru a-l inlocui pe titularul liniei intai.

In partea a doua, gramada moldoveneasca a facut spectacol, toate incercarile fiind semnate de inaintasi. Capitanul echipei, Veaceslav Titica, un jucator polivalent care poate evolua in toate cele trei linii, a inscris de trei ori. Au mai marcat Castravet si Arhip, cel care a inchis seria de eseuri.

Moldovenii au stat rau la tentativele de tinta, Golubenco si Manoli ratand opt situatii care se puteau concretiza in puncte. Singura reusita i-a apartinut lui Manoli, care a transformat cea de-a patra incercare a echipei sale. Totusi, prestatia fundasului Golubenco, cel mai tanar component al echipei, 19 ani, a fost una de bun augur. Acesta a realizat un marc, s-a intercalat si a trimis cateva baloane de urmarire, demonstrand ca stapaneste foarte bine tehnica jocului de rugby.

Cei trei moldoveni ai Farului, Orghianu, Leon si Mahu, au fost rezerve, fiind introdusi pe teren in partea a doua a meciului.

In urma acestei infrangeri, Cehia “cucereste” lingura de lemn a celui de-al doilea esalon valoric continental, iar Moldova ajunge pe locul al cincilea al competitiei, cu un total de 5 puncte.

Moldova a folosit echipa: 15.Octavian Manoli, 14.Dorin Petrache, 13.Adrian Baltag, 12.Gheorghe Volosciuc, 11.Alexandru Bulgac, 10.Mihai Golubenco, 9.Nicolae Chirila, 1.Maxim Cobilas, 2.Dumitru Vasilachi, 3.Vadim Cobilas, 4.Veaceslav Titica, 5.Andrei Romanov, 6.Sergiu Castravet, 7.Victor Arhip, 8.Oleg Prepelita, iar rezerve:16.Igor Oghianu, 17.Ion Dascal, 18.Sergiu Morosanu, 19.Andrei Mahu, 20.Victor Leon, 21.Nicolae Caburgan, 22.Stefan Leca, 23.Eduard Toderica.

Urmatoarea partida a Haiducilor va avea loc pe 7 aprilie la Odesa impotriva Ucrainei , o partida care va fi arbitrata la centru de romanul Radu Petrescu.

1,444 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response