Friday 27th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Super XV: Cheetahs a fost din nou performera etapei

17 martie 2013 SUPER XV
Waratahs vs. Cheetahs.

Waratahs vs. Cheetahs.

Runda a cincea a competitie francizelor emisferei de sud a fost deschisa de duelul neozeelandez dintre Highlanders si Hurricanes.

Dupa o partida cu rasturnari de scor, cei care au avut castig de cauza la final au fost oaspetii din Wellington, care au revenit de la 13-12 si 19-17.

H.Gear a reusit un eseu pentru Highlanders, Slade fiind autorul unei transformari si a altor patru lovituri de pedepasa.

Hurricanes au izbutit trei eseuri semnate de C.Smith, B.Franks si Perenara, unul transformat de Barret care a mai adus puncte din doua penalitati, iar “galben-negrii” s-au impus cu 23-19.

Dupa ce in runda precedenta au invins la Dunedin pe Highlanders, Cheetahs au reusit sa castige si la Sydney in fieful lui Waratahs. Sud-africanii au condus cu 17-13, dar la pauza s-a intrat cu rezultatul de 20-17 pentru gazde, pentru ca la final tabela sa indice, Waratahs-Cheetahs 26-27.

Betham si Ashley-Cooper au marcat cate o incercare pentru australieni, McKibbin reusind transformarea lor, dar si alte patru penalitati. Pentru Cheetahs, R.Ebersohn si Rhule cu o dubla, au semnat eseurile, Goosen transformandu-le pe toate, reusind sa concretizeze si doua penalitati.

Southern Kings au avut o misiune dificila la Port Elizabeth, acolo unde au primit vizita campionilor en-titre Chiefs. Totusi cea mai noua franciza din Super Rugby a dat o replica buna neozeelandezii reusind sa se impuna la o diferenta de 11 puncte. Doua eseuri au reusit sud-africanii prin S.Petersen si Engelbrecht, restul punctelor fiind aduse de Catrakilis dintr-o transformare si patru penalitati. Pentru Chiefs, Leila Masaga a reusit un hat-trick, iar Cane a adus si bonusul ofensiv, Anscombe reusind trei transformari si alte trei lovituri de pedepasa. Partida s-a incheiat cu rezultatul Kings-Chiefs, 24-35.

Aspru criticati dupa primele doua infrangeri suferite, Crusaders s-au razbunat pe Bulls reusind o victorie cu 41-19, “ros-negrii” marcand nu mai putin de sase eseuri prin Fruean, Read, McNicholl, Marshall, Crockett si Heinz. Daniel Carter a contribuit si el la victoria “cruciatilor”, reusind patru transformari si o lovitura de pedeapsa. Replica sud-africanilor a constat in eseu lui Stegamna si transformarea respectiv, patru penalitati concretizate de M.Steyn.

Wester Force au castigat pentru prima data in istorie la Brisbane acolo unde au invins pe Reds cu 19-12. Gazdele, campioane in urma cu doua editii, nu au reusit sa puna puncte pe tabela decat din cele patru lovituri de pedeapsa concretizate de Q.Cooper, in timp ce victoria echipei din Perth a fost asigurata de eseul lui A.Mafi si transformarea, precum si alte patru penalitati izbutite de S.Ebersohn.

Sharks au cedat la Durban in fata lui Brumbies, australienii mergand ceas de la inceputul competitie, fiind la al patrulea succes consecutiv. “Calutii” din Canberra au inceput tare si dupa doar 36 de minute aveau deja asigurat punctul bonus ofensiv, Mogg, Tomane, Toomua si Speigh reusind cate un eseu, trei fiind transformate de Lealiifano, in timp ce “rechinii” au marcat doar trei puncte prin Lambie. In repriza secunda, Kankowski a izbutit un eseu pentru gazde, transformat de Lambie, iar Brumbies o penalitate semnata de Lealiifano, scorul final fiind Sharks-Brumbies 10-29.

Etapa urmatoare se va juca intre 22 si 24 martie dupa programul:
Chiefs-Highlanders
Crusaders-Kings
Reds-Bulls
Western Force-Cheetahs
Sharks-Rebels
Stormers-Brumbies
Waratahs-Blues

Clasament:

Clasament Super XV.

Clasament Super XV.

Foto: www.superxv.com

1,481 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response