Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Leinster au preluat sefia clasamentului

25 martie 2013 PRO12 RUGBY
Ian Madigan a inscris 22 de puncte pentru Leinster.

Ian Madigan a inscris 22 de puncte pentru Leinster.

Glasgow Warriors au fost lideri in Liga Celtica doar pentru o etapa, pentru ca au cedat la Dublin in fata lui Leinster, irlandezii urcand pe prima pozitie a clasamentului.

A fost partida uverturii Ian Madigan, cel care a marcat toate punctele lui Leinster, un eseu, o transformare si cinci lovituri de pedepasa, in replica scotienii reusind doua incercari prin Kalman si Horne, Weir punctand din doua transformari si o penalitate. Leinster s-au impus cu 22-17, Warriors reusind totusi sa obtina punctual bonus defensiv.

Zebre au inceput cu eseu in fata lui Scarlets, dar la final au cedat, ajungand la a 18-a infrangere din tot atatea partide. Van Schalwyk si Venditti au marcat cate un eseu pentru italieni, LB Williams si Snynan tot cate o incercare pentru galezi, diferenta fiind facuta de transformarea si cele patru penalitati reusite de O Williams. Scarlets s-au impus cu 24-10 si inca spera sa obtina o pozitie ce duce in Play-Off.

Ospreys au dat recital in fata lui Dragons in victoria cu 52-19, “egretele “ marcand nu mai putin de sapte eseuri. Fotuali’i, Habbersfield, Beck, Isaacs, D Arhip si Tipuric au reusit cate un eseu, toate fiind transformate de Biggar si Morgan, primul marcand si dintr-o penalitate.

In replica, “dragonii” au marcat doua eseuri prin DJ Evans si Faletau, S Jones reusind trei penalitati. Moldoveanul Dumitru Arhip a intrat din postura de rezerva si a reusit un eseu pentru Ospreys, dar a primit si un cartonas galben.

Ulster nu a mai cunoscut victoria din runda a 15-a, nord-irlandezii plecand doar cu bonusul defensiv din Scotia, unde au cedat in fata lui Edinburgh. McInally cu un eseu si Francis cu trei penalitati au asigurat victoria gazdelor, in timp ce pentru Ulster, Trimble a reusit un eseu, iar P Jackson o penalitate, rezulatul final fiind Edinburgh-Ulster 14-8.

Munster a trecut fara probleme de Connacht pe Munsgrave Park din Cork, oaspetii nereusind sa puna puncte pe tabela de marcaj. O Connell si Varley de doua ori au fost marcatorii eseurilor “armatei rosii”, care astfel a ratat bonusul ofensiv, O’Gara contribuind cu doua transformari si o penalitate la rezultatul final de 22-0.

Treviso a castigat in fata lui Cardiff Blues, galezii, pentru care Petru Tamba nu a fost retinut in lot, ajungand la cea de-a 11-a infrangere in actualul sezon. Italienii s-au impus cu 26-17, Zanni si un eseu de penalizare, DiBernardo cu doua transformari si patru penalitati fiind marcatorii “alb-verzilor” in timp ce pentru Cardiff Blues, Hewitt si Reed au marcat incercari, Sweeney doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Clasament:
1.Leinster-63p
2.Glasgow-62p
3.Ulster-62p
4.Ospreys-54p
5.Scarlets-54p
6.Munster-47p
7.Treviso-39p
8.Cardiff Blues-33p
9.Connacht-32p
10.Edinburgh-28p
11.Newport-23p
12.Zebre-8p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 29 si 30 martie, dupa programul:
Zebre-Edinburgh
Glasgow-Munster
Newport-Scarlets
Cardiff Blues-Scarlets
Leinster-Ulster
Treviso-Connacht

Foto: www.rabodirectpro12.com

1,343 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response