Primul double-header galez pe Millennium Stadium, in Liga Celtica

RaboDirect Pro 12.
RaboDirect Pro 12.

In Rabo Direct Pro 12 sau Liga Celtica fiinteaza patru francize galeze, Cardiff Blues, Llanelli Scarlets, Newport Dragons si Ospreys.

Pentru prima data de cand acestea se confrunta in Liga Celtica, cele patru se vor intalni intr-un cuplaj pe Millennium Stadium, o dubla confruntare pe care Federatia Galeza de Rugby a intitulat-o “Judgement Day”.

Evenimentul va avea loc sambata, 30 martie si fata in fata se vor afla Cardiff Blues si Ospreys, respectiv Newport Dragons si Llanelli Scarlets.

In istoria Ligii Celtice, cea mai titrata franciza galeza este Ospreys care a cucerit titlul de patru ori, fiind in acelasi timp detinatoarea recordului de trofee dintre toate competitoarele, in timp ce Scarlets a reusit sa cucereasca si ea un titlu, Cardiff Blues si Newport asteptand inca primul succes.

Acest double-header, va fi deschis de partida dintre Newport si Scarlets, in care echipa din Llanelli porneste favorita aflandu-se pe pozitia a cincea, fata de “dragonii” pozitionati pe penultima treapta a clasamentului. Partidele directe o avantajeaza tot pe Scarlets care in 21 de dispute directe s-a impus de 17 ori.

Meciul vedeta va fi cel dintre Cardiff Blues si Ospreys, in care daca va fi retinut in lotul lui Blues, romanul Petru Tamba va fi partas la acest prim “Judgement Day”. Cardiff Blues se afla pe pozitia a opta in clasament, in timp ce Ospreys este a patra, in confruntarile directe de pana acum “egretele “ impunandu-se in 12 din cele 20 de intalniri.

Desi Tara Galilor a cucerit pentru a doua oara consecutiv Six Nations, Federatia Galeza de Rugby este neincrezatoare in viitor, situatia financiara a celor patru francize ducand la migratia jucatorilor galezi spre alte campionate, cu echipe potente financiar.

Tocmai din acest motiv organizarea cuplajului de pe Millennium Stadium se doreste a fi inceputul unui eveniment care sa aiba continuitate in editiile viitoare ale Ligii Celtice si care sa creeze o imagine noua celor patru francize in speranta stoparii migratiei jucatorilor de valoare.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile