Wednesday 08th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Glasgow Warriors sunt din nou lideri in Liga Celtica

1 aprilie 2013 PRO12 RUGBY
Glasgow Warriors-Munster.

Glasgow Warriors-Munster.

Scotienii de la Glasgow Warriors au reusit o victorie spectaculoasa in fata lui Munster, cu rezulatul de 51-24 si au revenit in fruntea clasamentului.

Desi la pauza rezultatul a fost strans, 20-14, in partea secunda, scotienii s-au dezlantuit obtinand si bonusul ofensiv gratie celor sase incercari marcate de Maitland, Matawalu, Jackson, Bennett, Hogg si Barclay. P Jackson a transformat patru, Weir doua dintre eseuri, primul concretizand si trei penalitati.

“Armata rosie” a replicat prin trei incercari ale lui Laulala, Kilcoyne si Howlett, toate transformate de O’Gara si Keatley, precun si o penalitate semnata de acelasi O’Gara.

Leinster au cedat pe propriul teren in partida cu Ulster si au pierdut sefia clasamentului, nord-irlandezii castigat derby-ul cu 22-18. In prima parte, Madigan a concretizat patru penalitati, Diack a izbutit un eseu, Pienar o lovitura de pedeapsa si Leinster conduceau cu 12-8.

In partea secunda, Madigan a mai punctat din doua penalitati, dar Ulster a replicat cu o noua incercare a lui Henderson, dar si trei penalitati ale sud-africanului Pienaar prin care vizitatorii au intors soarta partidei.

Newport Dragons si Scarlets au jucat in deschiderea cuplajului de pe Millennium Stadium, un double-header organizat in premiera de Federatia Galeza de Rugby. Scarlets si-au asigurat victoria cu 28-20, dupa ce la pauza a fost egalitate, scor 10-10.

J Evans si DJ Evans au marcat cate o incercare pentru “dragoni”, Prydie reusind transformarea ambelor, dar si doua penalitati, pentru invingatori, North cu o dubla si J Davies au fost marcatorii eseurilor, O Williams contribuind cu doua transformari si trei penalitati.

In meciul vedeta al cuplajului, Ospreys a invins pe Cardiff Blues cu 23-16, Petru Tamba nefiind retinut in lotul lui Blues, iar moldoveanul Dumitru Arhip a luat loc pe banca de rezerve a “egretelor”, fara a intra in joc insa.

Halfepenny a marcat toate punctele lui Cardiff, dintr-un eseu, o transformare si trei penalitati, pentru ca in replica, Ospreys sa puncteze din doua eseuri reusite de King si Spratt , ambele transformate de Biggar, acelasi jucator marcand si din trei lovituri de pedepasa.

Zebre nu au reusit nici de aceasta data victoria , desi la pauza italienii au condus cu 7-6 pe Edinburgh, scotienii s-au impus cu 9-7. Van Schalkwyk a reusit un eseu transformat de Orquera, dar Laidlaw a concretizat trei penalitati si scotienii au plecat victoriosi, Zebre consolandu-se cu punctul bonus defensiv.

Partida dintre Treviso si Connacht a fost amanata din cauza terenului impracticabil.

Urmatoarea etapa va avea loc intre 12 si 13 aprilie, avand programate disputele:
Ulster-Newport
Scarlets-Glasgow
Edinburgh-Connacht
Cardiff Blues-Zebre
Munster-Leinster
Ospreys-Treviso

Clasament:

Liga Celtica.

 

 

 

 

 

 

Foto: www.glasgowwarriors.org

1,398 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response