In AMLIN Challenge Cup se decid semifinalistele

Amlin Challenge Cup
Amlin Challenge Cup

De astazi, in AMLIN Challenge Cup, sunt programate partidele din sferturile de finala, cele care vor decide numele calificatelor in penultimul act al competitiei.

Pentru sferturile de finala s-au calificat castigatoarele celor cinci grupe din prima faza, lor alaturandu-se alte trei echipe, ocupantele locurilor secunde din Heineken Cup care nu au realizat un punctaj necesar pentru a se califica in faza superioara a acestei competitii.

Castigarea AMLIN Challenge Cup are o miza dubla campioana pe langa trofeul acordat, fiind calificata automat in editia viitoare a Heineken Cup.

Prima disputa va fi cea dintre Gloucester si Biarritz, bascii francezi fiind detinatorii trofeului si care, in aceasta calitate, au evoluat in Heineken Cup, unde insa nu au obtinut un punctaj care sa le asigure calificarea mai departe de pe locul secund. In momentul de fata, Gloucester se afla pe pozitia a cincea in AVIVA Premiership, avand inca sanse la un loc in Play-Off, in timp ce Biarrtitz este a opta, iar pentru ca sezonul viitor sa poata evolua in Heineken Cup are nevoie sa reediteze performanta din sezonul precedent, castigarea AMLIN Challenge Cup.

Perpignan si Toulouse va fi derby-ul francez al acestei faze a competitiei. In mod surprinzator, cea mai titrata echipa din Heineken Cup, Toulouse nu a reusit sa se califice in sferturile de finala, fiind nevoita sa continue in a doua competitie valorica. Desi “ros-negrii” sunt pe trei in Top 14, iar catalanii doar pe sapte, fosta echipa a lui Marius Tincu are un ascendent moral din punct de vedere al rezultatelor directe.

Pe Stade Aime Giral, Perpignan s-a impus cu 34-20 pentru ca in retur, cu un eseu reusit in minutul 70, catalanii sa invinga la Toulouse dupa 31 de ani, stricand sarbatorirea atingerii a 1000 de partide pe banca tehnica a celei mai titrate echipe franceze, de catre Guy Noves. Merita amintit si faptul ca in urma cu zece ani, Toulouse-Perpignan a fost finala Heineken Cup castigate de “ros-negri” cu 22-17.

O alta partida deosebit de interesanta va fi cea dintre London Wasps si Leinster, mai ales ca irlandezii, campionii ultimelor doua editii in Heineken Cup nu au reusit sa ramana in lupta pentru pastrarea trofeului. Se vor infrunta doua echipe care in cea mai importanta competiei intercluburi au cucerit doua, englezii, respectiv trei titluri, irlandezii, in 2007 Wasps trecand de Leinster in sferturile de finala ale Heineken Cup, pentru ca apoi sa cucereasca trofeul.

In momentul de fata, londonezii sunt pe locul sapte in competitia interna, in timp ce Leinster, dupa ce au fost lideri o etapa, au pierdut ultima disputa pe teren propriu cu Ulster si au cazut pe pozitia a treia in clasamentul Ligii Celtice. La aceasta partida unul dintre arbitrii asistenti va fi Marius Mitrea.

Bath-Stade Francais va fi ultima disputa a sferturilor de finala din punct de vedere cronologic. Bath s-a impus intr-o grupa din care au facut parte Lupii Bucuresti, in timp ce Stade Francais i-a devansat pe conationalii de la Grenoble. Ambele echipe s-au afirmat mai mult in trecut, prezentul gasindu-le in afara pretentiilor in campionatul intern, Bath fiind a sase, in timp ce Stade Francais, a zecea.

Din acest punct de vedere, pentru cele doua echipe, aceasta competitie este o raza de speranta pentru ca in sezonul viitor sa poata ajunge la masa bogatilor din Heineken Cup.

Programul sferturilor de finala ale AMLIN Challenge Cup:
Joi, 4 aprilie:
Gloucester-Biarritz

Vineri, 5 aprilie:
London Wasps-Leinster
Perpignan-Toulouse

Sambata, 6 aprilie:
Bath-Stade Francais

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile