Sunday 15th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

In Heineken Cup s-au stabilit semifinalistele

8 aprilie 2013 CHAMPIONS CUP
Heineken Cup.

Heineken Cup.

In urma partidelor din sferturile de finala ale Heineken Cup, in penultimul act s-au calificat doua echipe din Franta, una din Anglia si una din Irlanda.

In duelul francez dintre Clermont si Montpellier, “galben-albastrii” s-au impus confortabil cu rezultatul de 36-14, reusind sa reediteze performata din sezonul trecut, cand au ajuns de asemenea in semifinalele competitiei.

Cinci eseuri a marcat Clermont, autori fiind Fofana, Rougerie, Sivivatu, Byrne si Nalaga, toti din linia de treisferturi, restul punctelor fiind aduse de Parra doua transformari si o penalitate, Skrela doua transformari. Pentru invinsi, Nagusa a reusit un eseu, Paillaugue trei lovituri de pedepasa.

Saracens s-a impus, tot fara emotii, in fata lui Ulster cu doua eseuri, unul marcat de Fraser si unul de Ashton, Farrell punctand dintr-o transformare si cinci lovituri de pedeapsa. In replica, nord-irlandezii au marcat prin Pienaar trei penalitati, eseul venit in minutul 78, semnat de Henderson nefacand decat sa limiteze proportiile scorului. Saracens-Ulster s-a incheiat cu rezultatul de 27-16.

Harlequins si Munster a fost un duel care a fost decis de cei doi transformeri, Nick Evans si Ronan O’Gara. Englezii au condus la pauza cu 9-6, pentru ca pana la final “armata rosie” sa obtina victoria cu 18-12. Evans a punctat din patru lovituri de pedepasa, in timp ce O’Gara a concretizat sase tentative de tinta.

Tot intr-o partida fara eseuri, Toulon s-a impus in fata lui Leicester cu 21-15, dupa ce englezii conduceau la pauza cu 9-6. Wlkinson a marcat din sase penalitati si un dropgol in ultimul minut de joc pentru francezi, in timp ce pentru Leicester, Flood a transformat in puncte cinci lovituri de pedeapsa. Leicester a evoluat de doua ori in inferioritate, in prima repriza Flood, in repriza secunda, Cole, vazand cartonase galbene.

In urma acestor rezultate, tabloul semifinalelor va arata astfel:
Clermont-Munster, 27 aprilie
Saracens-Toulon, 28 aprilie

1,293 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response