Wednesday 21st October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Bordeaux s-a salvat de la retrogradare in Top 14

14 aprilie 2013 TOP 14

castbordeauxUvertura etapei a XXIV-a din Top 14, antepenultima, s-a disputat aseara, intre Castres si Bordeaux-Begles. Meciul a fost unul foarte echilibrat, incheindu-se la egalitate, 23-23.

In prima parte, oaspetii au fost in avantaj pana in ultimul minut, conducand cu 10-6, dupa eseul inscris de Poirot, in minutul 16. Restul punctelor au venit de la Sanchez, pentru Bordeaux, respectiv Kockott pentru Castres. La ultima faza inainte de intrarea la cabine, Castres a beneficiat de un eseu de penalizare transformat de Kockott, astfel ca tabela s-a dus la 13-10.

Partea a doua a inceput cu dominarea amfitrionilor, marcatori ai unei noi incercari prin Caballero. Replica oaspetilor a fost incercarea lui Seron, iar pana la final doar cei doi transformeri au mai modificat tabela. In al doilea minut de prelungiri, Sanchez a concretizat in puncte o lovitura de pedeapsa, stabilind astfel remiza, 23-23.

Gratie celor doua puncte, Bordeaux-Begles evita matematic retrogradarea, echipele care vor lua drumul esalonului secund fiind Agen si Mont de Marsan. Pilierul roman Silviu Florea, la Bordeaux, nu a fost convocat pentru acest meci, in timp ce Mihaita Lazar, pilier la Castres, a fost introdus in joc in minutul 61.

Castres este pe locul patru, cu 68 de puncte, fiind aproape sigura de prezenta in play-off. Restul etapei se disputa azi si maine.

foto: rugbyrama.fr

1,796 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response