Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ulster a revenit in fruntea Ligii Celtice

14 aprilie 2013 PRO12 RUGBY
RaboDirect Pro 12.

RaboDirect Pro 12.

Partide deosebit de interesante s-au consumat in runda cu numarul 20 a Ligii Celtice, in care Ulster a revenit in fruntea clasamentului.

Nord-irlandezii au fost singura echipa care a luat si bonusul ofensiv marcand patru incercari in partida cu Newport Dragons, pe care i-au invins cu 31-5. Bowe, revenit dupa o accidentare, Olding, Cave si Marshall au fost marcatorii incercarilor, toate transformate de Pienaar.

Eseul de onoare al oaspetilor a purtat semnatura lui Prydie.

Glasgow Warriors nu au rezistat in fruntea clasamentului decat o etapa, cedand la un scor oarcum surprinzator in deplasarea din Tara Galilor, Scarlets invingandu-i pe scotieni cu 29-6. Daca pentru Warriors P.Jackson a punctat din doua penalitati, victoria lui Scarlets a fost adusa de eseurile lui Owens si LB Williams, in timp ce O Williams a marcat din doua transformari, patru penalitati si un dropgol.

Connacht s-a impus surprinzator la Edinburgh, irlandezii castigand cu 32-24 dupa un eseu marcat in minutul 76, dar si dupa ce in doua randuri au jucat in inferioritate numerica, Parks si Loughney primind cartonase galbene. Pentru scotieni, Laidlaw a punctat din opt lovituri de pedepasa in timp ce pentru Connacht, M Kearney si Henshaw au reusit cate un eseu, Parks doua transformari, patru penalitati si un dropgol, Duffy o lovitura de pedeapsa.

Cardiff Blues, fara Petru Tamba in lot, s-a impus in fata lui Zebre, scor 28-13, italienii aflati la a 20-a infrangere, din tot atatea intalniri. Galezii nu au reusit bonusul ofensiv marcand doar trei incercari prin Patchell, Evans si Roberts, restul punctelor fiind semnate de Halfpenny, doua transformari si trei penalitati. Pentru Zebre, Cristiano a reusit un eseu, Chiesa o transformare si Halangahu doua penalitati.

Derby-ul irlandez dintre Munster si Leinster a revenit francizei din Dublin, O’Driscoll si ai sai castigand pe terenul “armatei rosi” cu 22-16. Keatley si Jones au marcat cate o incercare pentru Munster, Ketley mai semnand si doua penalitati, in replica O’Driscoll a marcat un eseu, iar Madigan o transformare si cinci penalitati pentru Leinster.

Ospreys s-a impus fara probleme in fata lui Treviso, scor 28-3, in ciuda diferentei de scor, nici “egretele” nu au izbutit sa obtina bonusul ofensiv. John, Biggar si Webb au marcat cate un eseu, Biggar mai adaugandu-si in cont doua transformari si trei penalitati. Botes a marcat punctele de onoare ale invinsilor.

Etapa urmatoare se va disputa intre 19 si 21 aprilie, dupa programul:
Newport-Munster
Glasgow-Ospreys
Connacht-Ulster
Treviso-Edinburgh
Scarlets-Cardiff Blues
Zebre-Leinster

Clasament:

Clasament.

Clasament.

1,373 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response