Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Viadana s-a impus in derby-ul cu I Cavalieri

15 aprilie 2013 ECCELLENZA
Viadana Rugby.

Viadana Rugby.

In cel mai asteptat duel al etapei din Campionato Eccellenza, Viadana s-a impus pe teren propriu in fata celor de la Cavalieri cu 26-24.

Desi oaspetii au marcat trei incercari, autori Bernini, Majstrovic si Siale, niciuna nu a fost transformata, ceea ce avea sa-i coste victoria.

Viadana, cu doar doua eseuri marcate de Pavan si Padro, dar cu doua transformari si doua penalitati ale lui Apperley si alte doua penalitati semnate de Fenner si-a apropiat victoria. Liviu Pascu a jucat pentru invingatori pe final, partida fiind arbitrata la centru de Marius Mitrea.

In ciuda victoriei obtinute, Viadana a cazut pe pozitia secunda, pentru ca principala sa urmaritoare, Calvisano, a luat bonusul ofensiv in victoria obtinuta pe terenul penultimei clasate L’Aquila, cu rezultatul de 59-6.

“Galben-negrii” au oferit un adevarat recital de eseuri, noua la numar, autori fiind Erasmus, Frapporti, Ferraro, Vunisa dubla, Visentin dubla, DeJager si Cicchinelli.

Reggio a castigat dramatic in fata lui Lazio, dupa ce romanii au condus la pauza cu 20-12, intorcand in repriza secunda rezultatul, ba mai mult, obtinand si bonusul ofensiv. Fonatana, Castagnoli si Scalvi dubla au marcat eseurile lui Reggio, Lo Sasso reusind o dubla pentru invinsi, iar rezultatul final a fost Reggio-Lazio, 28-23.

Mogliano a luat bonusul ofensiv in fata lui San Dona, pentru care Bogdan Iovu nu a evoluat, invingand cu 40-17. Patru incercari au reusit invingatorii, Nathan si Steyn cate o dubla, San Dona ratand cu putin bonusul ofensiv, dupa cele trei incercari semnate de Gerini, Damo si Flynn.

Padova nu a avut nici ea probleme in a obtine punctul bonus ofensiv, reusind nu mai putin de opt incercari in partida castigate cu 52-19 in fata lui Crociati. Bettin, Ansell, Gega, Sanchez, Bortolussi dubla, Menniti-Ippolito si Mathers au fost autorii celor opt eseuri ale invingatorilor pentru Crociati Zucconi, Amenta si En Naour culcand balonul in terenul de tinta al adversarilor.

Fiamme Oro s-a impus cu 15-6 in fata lui Rovigo, in singura partida in care nu s-au consemnat incercari, punctele fiind aduse de transformerii celor doua echipe. Benetti a concretizat cinci lovituri de pedepasa pentru invingatori, in timp ce Basson doar doua pentru invinsi.

Clasament:
1.Calvisano-78p
2.Viadana-77p
3.I Cavalieri-72p
4.Padova-63p
5.Mogliano-62p
6.Rovigo-52p
7.Fiamme Oro-41p
8.Lazio-32p
9.Reggio-31p
10.San Dona-27p
11.L’Aquila-10p
12.Crociati-4p

Urmatoarea etapa va avea loc pe 20 aprilie, dupa programul:
Lazio-Mogliano
Calvisano-Viadana
Crociati-Fiamme Oro
Rovigo-L’Aquila
I Cavalieri-Padova
San Dona-Reggio

1,700 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response