In Heineken Cup se stabilesc finalistele

Heineken Cup.
Heineken Cup.

Cea mai valoroasa competitie intercluburi din Europa, Heineken Cup, a ajuns in penultimul act, acolo unde doua echipe din Franta si cate una din Irlanda si Anglia vor lupta pentru accederea in marea finala.

Sambata, pe Stade de la Mosson din Montpellier, Clermont va da piept cu Munster intr-o disputa in care francezii nu au amintiri prea placute din intalnirile cu irlandezii, anul trecut “galben-albastrii” pierzand dramatic semifinala, tot pe propriul teren, in fata lui Leinster.

Cele doua echipe s-au mai intalnit in Heineken Cup de patru ori. In sezonul 2007-08, in faza grupelor, Clermont si Munster si-au impartit victoriile, fiecare impunandu-se pe propriul teren, francezii cu 26-19, irlandezii cu 36-13.

In sezonul urmator, tot in aceasi faza, Brock James a marcat toate punctele in victoria lui Clermont cu 25-19, pentru ca in retur O’Gara sa contribuie cu un eseu, o transformare si doua penalitati la succesul cu 23-13 al “armatei rosii”.

Clermont s-a calificat in semifinale dupa un succes categoric in fata conationalilor de la Montpellier cu 36-14, in timp ce Munster s-au impus la Londra cu 18-12, invingand-o pe Harlequins.

Saracens-Toulon va fi cea de-a doua semifinala, ce se va disputa duminica in templul rugby-ul englez, Twickenham, intr-o partida cu un deznodamant greu de anticipat.

Toulon nu are un trecut in Heineken Cup, infuzia de jucatori de pe toate meridianele din ultima perioada propulsandu-i pe “ros-negri” in prim plan, in timp ce Saracens are 46 de meciuri in principala competitie europeana rezervata cluburilor, din care 29 de succese si o semifinala in 2008.

Cele doua echipe nu s-au intalnit niciodta in Heinekn Cup, Toulon calificandu-se in semifinale dupa ce i-a eliminate in sferturi pe Leicester Tigers, scor 21-15, Saracens trecand in aceeasi faz a competitiei de Ulster cu 27-16.

Saracens-Toulon va fi si o lupta intre cei doi transformeri, Farrell respectiv Wilkinson, adica prezentul si viitorul “trandafirilor” in fata trecutului echipei nationale a Angliei.

Cele doua partide din semifinalele Heineken Cup vor putea fi urmarite, inregistrat, sambata, 27 aprilie, respectiv duminica, 28 aprilie, cu incepere de la ora 22:00, pe Sport 1.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile