Saturday 24th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Clermont a invins-o pe Munster in prima semifinala Heineken Cup

28 aprilie 2013 CHAMPIONS CUP, INTERN, INTERNATIONAL
Heineken Cup.

Heineken Cup.

In prima semifinala a Heineken Cup disputata la Montpellier, Clermont si-a a sigurat in premiera locul in finala competitiei eliminand-o pe Muster dupa o partida de mare spectacol.

Cele doua echipe au inceput jocul cu stari de spirit diferite, francezii fiind inca angrenati in lupta pentru titlul de campioana in Top 14, de partea cealalta “armata rosie” dupa un sezon surprinzator de slab in Liga Celtica, fara sanse de a prinde Play-Off-ul, Heineken Cup ramanand singurul obiectiv posibil de atins.

Jocul a inceput spectaculos, Clermont avand in XV-le de start doi jucatori cu care s-au confruntat si Stejarii in Cupa Europeana a Natiunilor, pilierul georgian David Zirakashvili si flankerul portughez Julien Bardy.

O’Gara a deschis scorul din lovitura de pedeapsa, francezii au intors rezultatul gratiei eseului aripii Nalanga transformat de Parra si in minutul 8 scorul era deja 7-3.

In minutule 13 si 17 Parra a concretizat alte doua penalitati si in ciuda unei presiuni constante exercitata de Clermont rezulatul dupa primele 40 de minute a fost 13-3.

Debutul partii secunde a coincis cu o alta executie reusita a demiului francezilor, iar ecartul lui Clermont a crescut la 16-3, moment din care insa initiativa a trecut de partea irlandezilor.

Reveniti in joc, Munster au inceput sa ameninte terenul de tinta al lui Clermont si in minutul 60 dupa un balon trimis inteligent de O’Gara, Hurley l-a recuperat in terenul de tinta marcand un eseu care transformat de acelasi O’Gara a redus diferenta la 16-10.

Pana la finalul jocului nicuna dintre echipe nu a mai reusit sa puna puncte pe tabela de marcaj desi irlandezii puteau inscrie eseul izbavitor, dar Felix Jones a scapat balonul inainte de a patrunde in terenul de tinta.

Clermont s-a calificat pentru prima data in finala Heineken Cup unde o va intalni pe castigatoarea dintre Saracens si Toulon, ultimul act al competitiei urmand a se disputa pe 18 mai la Dublin.

1,524 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response