Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Leinster s-a calificat in finala AMLIN Challenge Cup

28 aprilie 2013 CHALLENGE CUP
Leinster a castigat Heineken Cup in 2012.

Leinster a castigat Heineken Cup in 2012.

Franciza irlandeza Leinster nu a intampinat probleme in fata lui Biarritz si s-a impus categoric in cea de-a doua semifinala din cadrul AMLIN Challenge Cup.

Inca din prima parte a jocului Leinster a luat un avantaj considerabil dupa cele trei incercari reusite de Heaslip dubla si Sexton, rezultatul dupa primele 40 de minute de joc fiind 24-9.

La aceasta diferenta de scor Sexton a mai contribuit cu trei transformari si o penalitate, punctele bascilor francezi fiind marcate de Yachvili din trei lovituri de pedeapsa.

In repriza secunda tot Leinster a fost cea care a dominat jocul, irlandezii culcand de doua ori balonul in terenul de tinta a lui Biarritz prin Nacewa si O’Driscoll. Madigan si Sexton s-au remarcat in fata buturilor, primul cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa, cel de-al doilea cu o penalitate.

Pe finalul jocului Heguy a marcat eseul de onoare al invinsilor pe care Yachvili l-a transformat, rezultatul final consemnat pe tabela de marcaj fiind Leinster-Biarritz 44-16.

Leinster va avea astfel sansa ca dupa cele doua trofee cucerite consecutiv in Heineken Cup, in 2011 si 2012, sa-si imbogateasca palmaresul si cu trofeul AMLIN Challenge Cup, a carei finala o va disputa in fata celor de la Stade Francais.

Finala AMLIN Challenge Cup se va disputa pe 17 mai pe RDS Arena din Dublin

1,493 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response