Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

S-a disputat returul primei faze a Play-Off-ului din Federale

30 aprilie 2013 INTERNATIONAL, Stiri

Duminica au avut loc partidele retur contand pentru prima faza a Play-Off-ului din Federale, dispute in care romanii si-au adus aportul pentru echipele la care evolueaza.

St. Nazaire, dupa ce a castigat si mansa tur, s-a impus cu un categoric 39-15 in fata celor de la Romans, cu internationalul roman Mihai Macovei titular, evoluand pe toata durata partidei.

Acest succes i-a calificat pe “ros-negri” in turul urmator al Play-Off-ului in care o vor intalni pe Lille, in lupta pentru promovarea in Pro D2.

Tot in Federale 1, cu Alin Coste titular, prezent in joc pana spre final, cand a fost inlocuit, Bourg en Bresse s-a impus cu 23-6 contra lui Castanet, iar in urmatorul tur vor avea ca adversari pe Tyrosse.

Bourgoin a castigat de o maniera categorica, returul impotriva lui St. Jean de Luz, rezultat 52-8, Bogdan Leonte fiind capitanul invingatorilor, cei care in urmatoarea faza a Play-Off-ului din Federale 1 vor juca impotriva lui Nevers.

Perigueux au castigat dramatic disputa cu Valence d’Agen, o partida in care s-au aflat fata in fata Augustin Petrichei, la invingatori si Andrei Gorcioaia, la invinsi, ambii titulari si penalizati cu cartonas galben. Dupa ce in tur Perigueux castigase cu 25-23, returul a revenit “alb-albastrilor” tot la doua puncte diferenta, 18-16, echipa lui Petrichei impunandu-se dupa loviturile de departajare.

St. Etienne, antrenata de Dragos Niculae, cu Alexandru Gaspar titular, a ratat calificarea pierzand la Montauban cu categoricul scor de 54-3, Montauban fiind in runda urmatoare adversara lui Perigueux.

In Federale 2, Tulle continua lupta pentru accederea in Federale 1, dupa succesul cu 24-16 in fata lui Morlaas, partida in care Ionut Florea a intrat din postura de rezerva, urmand sa intalneasca in urmatoarea faza a competitiei pe Castelsarrasin.

Nu acelasi lucru l-a reusit si Orthez, echipa lui Dorin Manole, Iulian Dumitras si Silviu Vasiliu, toti titulari, cedand in deplasarea de la Lormont cu 19-6. Punctele “ros-negrilor” au fost reusite de Manole din doua penalitati.

In Federale 3, Rouen desi condusa pe finalul jocului de Plaisir a reusit sa intoarca rezulatul de la 16-18 la 23-18 gratie unui eseu si a transformarii lui Ionut Dimofte, fostul baimarean trecandu-si in cont un total de sapte puncte, o penalitate si doua transformari. Rouen va juca in urmatorul tur impotriva celor de la Baeuvais.

Ionut Bratu si Ionut Munteanu, nu au reusit sa treaca alaturi de echipa lor Bourges XV in urmatoarea faza a competitiei, fiind invinsi cu 10-3 de Voiron, dupa ce in tur castigasera cu doar 23-20.

Prima mansa a celei de a doua faze a Play-Off-ului se va disputa pe 5 mai.

1,540 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response