Wednesday 15th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Leinster si Ulster vor juca finala Ligii Celtice

12 mai 2013 PRO12 RUGBY

In urma semifinalelor din Rabo Direct Pro 12, cele doua francize irlandeze, Leinster si Ulster au obtinut calificarea in finala dupa ce au trecut de Scarlets, respectiv Glasgow Warriors.

Ulster nu au intampinat mari probleme in a castiga partida in fata galezilor de la Scarlets, o disputa ce a avut loc pe Ravenhill din Belfast, datorita faptului ca nord-irlandezii s-au pozitionat mai bine in clasament la finalul sezonului regulat.

Bowe, Diack si Court au marcat cate un eseu pentru invingatori, doua transformate de Pienaar, sud-africanul concretizand si alte trei lovituri de pedeapsa. Pentru galezi, G.Davies si Timani au semnat cate un eseu, O.Williams doua transformari si o penalitate iar rezultatul final a fost Ulster-Scarlets 28-17.

In celalalta semifinala disputata la Dublin, Leinster s-a impus greu in fata evidentiatei din acest sezon, Glasgow Warriors. Cu zece minute inainte de finalul jocului tabela de marcaj indica rezultatul de 17-10 pentru irlandezi, Heaslip eseu, Sexton patru penalitati in contul lui Leinster, Matawalu eseu si Hogg lovitura de pedepsa pentru scotieni.

Bennett a reusit o incercare in minutul 75 dar Hogg a ratat transformarea care putea duce partida in prelungiri si astfel Leinster s-a impus cu rezultul de 17-15 pentru a putea juca cu trofeul pe masa chiar la Dublin.

Finala Rabo Direct Pro 12 va avea loc pe 25 mai si va fi gazduita de RDS Arena din Dublin, ultimul act fiind o afacere irlandeza intre Leinster si Ulster.

1,583 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response