Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Valentin Ursache, in XV-le ideal din ProD2

22 mai 2013 PRO D2

Vali Ursache a fost ales in XV-le ideal al sezonului 2012-13 din Pro D2.

La incheierea editiei 2012-13, prestigioasa publicatie Midi Olympique a alcatuit un XV ideal din jucatori ai formatiilor participante in esalonul secund Pro D2.

Aceasta echipa arata astfel: Antoine Tichit (Oyonnax), Denis Fogarty (Aurillac), Uini Atonio (La Rochelle), Isoa Domolaïlaï (Tarbes), Valentin Ursache (Oyonnax), Joe El Abd (Oyonnax), Putasi Luafutu (Brive), Loann Goujon (La Rochelle), Julien Audy (Oyonnax), Benjamin Urdapilleta (Oyonnax), Julien Caminati (Brive), Jimmy Yobo (Aurillac), Julien Fumat (Pau), Damien Cler (La Rochelle), Florian Denos (Oyonnax).

Dupa cum se poate vedea din insirurirea numelor de mai sus, cei mai multi reprezentanti ii are Oyonnax (sase la numar), echipa care a promovat direct in Top 14 dupa un sezon excelent cu 24 de victorii in 30 de partide, terminand la 7 puncte in fata urmatoarei clasate, Brive.

Un lucru imbucurator pentru rugby-ul romanesc este acela ca in acest XV ideal regasim numele lui Vali Ursache, internationalul roman care evolueaza in linia a doua  avand un aport consistent la promovarea lui Oyonnax in elita sportului cu balonul oval din patria “cocosilor galici”.

Vali Ursache este vazut de realizatorii acestei echipe ideale ca un jucator eficient atat in defensiva, cat si la penetrarea apararilor adverse, dand dovada de un randament exceptional pe intregul sezon.

Din cele 30 de partide jucate in sezonul 2012-13 de Oyonnax in Pro D2, Vali Ursache a fost pe teren in 25, de 22 de ori fiind titular, reusind sa marcheze si un eseu pentru “ros-negri”.

1,416 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response