Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Avancronica finalei AVIVA Premiership

24 mai 2013 AVIVA PREMIERSHIP

Maine, incepand cu ora 15.00, pe stadionul Twickenham din Londra, va avea loc finala AVIVA Premiership, intre Leicester Tigers si Northampton Saints.

Din perspectiva traditiei si a locului ocupat in clasament la finele sezonului regulat, Leicester porneste din postura de favorita, insa la un asemenea meci, cu o maxima incarcatura, orice este posibil.

Leicester este cea mai galonata echipa engleza, fiind detinatoarea a noua trofee interne pana in prezent. Northampton joaca pentru prima data o finala de AVIVA, avand insa o serie de patru semifinale consecutive la ultimele editii, ceea ce echilibreaza oarecum balanta.

Toate cele 82 000 de locuri ale catedralei rugby-ului vor fi ocupate maine dupa-amiaza, de suporterii celor doua, dar si de iubitorii neutri ai sportului cu balonul oval.

Partida are o insemnatate aparte pentru cativa jucatori. Pilierul Martin Castrogiovanni, dar si fundasul Geordan Murphy, ambii din distributia tigrilor, si-au anuntat incheierea carierei, odata cu fluierul de final al meciului contra lui Northampton.

De partea cealalta, fundasul Ben Foden vine dupa o lunga absenta, cauzata de o grava accidentare la glezna, asa ca e animat de setea de noi succese si de motivatia de a reveni in echipa nationala.

Northampton se bazeaza pe o serie de piese grele, cum ar fi Mujati, Hartley, Tongauiha, Manoa sau Lawes, in timp ce Leicester poate raspunde cu Tait, Flood, Tuilagi, Goneva, Croft sau Crane.

In cele doua meciuri din sezonul regulat, Leicester s-a impus acasa cu 16-12, dar si in deplasare cu 36-8.

Un alt meci de gala este programat in aceasta seara, semifinala din Top 14, Toulon-Toulouse, care incepe la ora 22.00.

foto: avivapremiership.com

1,530 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response