Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Leinster campioana celtica

26 mai 2013 PRO12 RUGBY
Leinster.

Leinster.

Leinster a reusit dubla in acest sezon, dupa ce in aceasta seara a castigat finala Rabo Direct Pro 12, sau Liga Celtica, asa cum mai este cunoscuta respectiva competitie.

Leinster si-a luat astfel revansa dupa finala dramatica de anul trecut, pierduta in fata galezilor de la Ospreys, cu scorul de 31-30. In meciul pentru titlu, Leinster a trecut de Ulster cu 24-18, dupa ce la pauza tabela indica 13-6 in favoarea viitorilor campioni. Punctele celor de la Leinster au venit dupa eseurile semnate de Jennings si Heaslip, completate de Sexton, care la buturi a reusit o transformare si patru lovituri de pedeapsa. Ulster a modificat tabela prin Ruan Pienaar, cu sase lovituri de pedeapsa.

Leinster se afla la al doilea trofeu major al anului, dupa ce in urma cu o saptamana si-a adjudecat Amlin Challenge Cup, trecand in finala de Stade Francais cu 34-13. A fost ultimul meci pe banca tehnica a lui Leinster pentru antrenorul neozeelandez Joe Schmidt, care insa ramane in Irlanda, urmand sa preia echipa nationala.

Leinster este una dintre echipele de succes ale emisferei nordice, dupa ce anul trecut a castigat Heineken Cup. In total, palmaresul celor de la Leinster cuprinde 3 titluri Heineken Cup, primul in 2009, celelalte in 2011 respectiv 2012, Amlin Challenge Cup, trei titluri in Rabo Direct Pro 12, dar si o cupa britanico-irlandeza, adjudecata in acest sezon de echipa a doua.

foto: leinster.ie

1,569 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response