Friday 23rd April 2021,
Federatia Romana de Rugby

Cuplaj spectacol pe stadionul Farul in 1965

29 mai 2013 INTERN
Farul - Beziers.

Farul – Beziers.

O preocupare constanta a Federatiei Romane de Rugby este aceea de a “recupera” episoade istorice unice ale sportului cu balonul oval din tara noastra. In acest scop, am realizat cu frecventa articole de natura istorica, iar preocuparea respectiva va avea si de aici inainte continuitate.

Propunem o incursiune in timp, in anul 1965, la malul marii, la Constanta, unde se sarbatoreau 10 ani de rugby. Elementul central al manifestarilor l-a constituit sosirea campioanei Frantei, Beziers, care invinsese Steaua in Cupa Campionilor Europeni, in primavara aceluiasi an.

Francezii fusesera intai la Iasi, unde au remizat contra echipei locale, CSMS, scor 3-3. Beziers avea in componenta o pleiada de internationali, cum ar fi Cabral, Didieu, Rocca sau Bosgenet. In fata a 14 000 de spectatori, rugbystii Farului presteaza un joc excelent, fortandu-i deseori pe francezi sa greseasca. In urma a doua ofsaiduri, Celea concretizeaza in puncte doua lovituri de pedeapsa, astfel ca scorul pauzei este 6-0. Francezii nu s-au impacat cu rezultatul, iar in partea a doua aripa Rocca a marcat un eseu, transformat de fundasul Cabral.

Scorul final al intalnirii a fost 6-5 in favoarea constantenilor, la momentul respectiv pentru o incercare acordandu-se trei puncte. Spectacolul sportiv a continuat cu o noua premiera, echipa de fotbal a Farului invingand dupa meciul de rugby puternica formatie braziliana Flamengo Rio de Janeiro, cu 4-0.

2,520 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response