Francois Hollande sustine Castres…

Francois Hollande.Franta a evitat de putin un incindent diplomatic care se putea declansa in jurul finalei campionatului de rugby, Top 14. Chestionat de reporteri pe aeroport, referitor la deznodamantul meciului dintre Castres si Toulon, presedintele Frantei, Francois Hollande, a sugerat in fata camerelor de televiziune ca i-ar placea sa castige Castres, formatia la care activeaza si internationalul roman Mihaita Lazar.  Gesturile omului politic au fost interpetate speculativ de catre jurnalisti, mai ales ca in incinta aceluiasi aeroport se aflau si rugbystii de la Castres, care ajunsesera joi seara la Paris.

Acest episod a starnit nemultumirea in tabara celor de la Toulon. Presedintele acestei grupari, Mourad Boudjellal, s-a declarat surprins de pozitia sefului de stat precizand totodata ca spera ca simpatia lui Hollande sa nu influenteze arbitrajul finalei.

Imediat dupa aceasta luare de pozitie, Francois Hollande a facut unele precizari telefonice clubului din Toulon, in care a explicat ca isi pastreaza neutralitatea din functia pe care o detine si ca nu doreste sa influenteze opinia publica sau alti factori.  Dupa cum declara apoi Mourad Boudjellal „episodul este inchis, pentru ca a fost o confuzie cauzata de interpretarea eronata a unei declaratii. Hollande a spus ca si daca Toulon se afla pe acelasi terminal, gestul ar fi fost similar”.

Mai mult, Hollande i-a invitat la o data ulterioara pe jucatorii si conducatorii de la Toulon, sa viziteze Palatul Elysee, pentru a sarbatori castigarea Heineken Cup.

foto: rugbyrama.fr

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile