Monday 03rd August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Mihaita Lazar rezerva pentru finala Top 14

1 iunie 2013 TOP 14
Mihaita Lazar (centru) va evolua pentru Castres.

Mihaita Lazar.

Astazi, pe Stade de France din Paris, cu incepere de la ora 22.00, va avea loc finala campionatului francez de rugby, Top 14, intre Toulon si Castres. Partida a starnit un interes deosebit in Hexagon, toti ochii fiind atintiti asupra a ceea ce se va intampla diseara, pe dreptunghiul cu buturi.

Castres va disputa cea de-a cincea finala din istorie, ultima fiind notata in 1995. Pe de alta parte, pentru Lazar si coechipierii sai este o premiera absoluta, deoarece ei nu au mai evoluat pana acum pe gazonul Stade de France.

Toulon a castigat ultimul sau titlu de campoioana a Frantei in 1992, in timp ce Castres intra in posesia ultimei cunune cu lauri un an mai tarziu, in 1993, asadar ambele echipe sunt in foame de succese.

Va fi cu siguranta o batalie a transformerilor. Fiecare formatie se bazeaza pe cate un suteur in mare forma. Englezul Jonny Wilkinson a marcat 364 de puncte pentru Toulon, in timp ce sud-africanul Rory Kockott a inscris 363 de puncte pentru Castres, conducand in ierarhia eficacitatii.

Finala din aceasta seara valideaza ipoteza conform careia din 2010, cand a fost introdus barajul in Top 14, o formatie care a a jucat in aceasta faza a ajuns si in finala. Clermont, in 2010, venita din baraj, reusea chiar sa ia titlul Hexagonului.

Un numar de 10 jucatori de la Toulon au evoluat si in finala de anul trecut, pierduta contra celor de la Toulouse. Acestia sunt Bruno, Kubriashvili, Botha, Fernandez-Lobbe, Tillous Borde, Wilkinson, Giteau, Bastareaud, Palisson, S. Armitage  sau Van Niekerk. De partea cealalta, linia a doua de la Castres, Christophe Samson, isi va intalni in finala de diseara fostii coechipieri de la Toulon, cu care a pierdut ultimul act din 2012.

Toulon este proaspata castigatoare a Heineken Cup, urmarind dubla cu titlul din Top 14. Pentru Mihaita Lazar este primul sezon in elita franceza, el evoluand regulat atat pe post de pilier stanga cat si ca pilier dreapta.

Iata si cele doua distributii, anuntate pentru marea confruntare:

Toulon

 D. Armitage ; Wulf, Bastareaud, Giteau, Palisson ; (o) Wilkinson, (m) Michalak ; Fernandez-Lobbe, Masoe, Rossouw ; Kennedy, Botha ; Hayman, Bruno, Sheridan.

Rezerve: Orioli, Chiocci, Suta, Van Niekerk, S. Armitage, Mermoz, Tillous Borde, Kubriashvili.

Castres

Dulin ; Martial, Cabannes, Baï, Andreu ; (o) Talès, (m) Kockott ; Caballero, Claassen, Diarra ; Capo Ortega, Samson ; Wihongi, Mach, Taumoepeau.

Rezerve: Bonello, Forestier, Tekori, Bornman, Teulet, Kirkpatrick, Bonnefond, Lazar.

2,100 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response