Thursday 21st January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Valentin Ursache, promovat in Top 14 si cetatean de onoare al orasului

5 iunie 2013 First XV
Vali Ursache.

Vali Ursache.

Valentin Ursache, proaspat numit cetatean de onoare al orasului Oyonnax in urma promovarii in prima liga franceza se pregateste sa joace flanker. Vrea sa castige cu Romania Cupa Europeana a Natiunilor si implicit sa evolueze cu nationala la urmatoarea Cupa Mondiala. Afla mai multe din interviul de mai jos.

FRR.ro: Cum a fost acest sezon?
VU: A fost un sezon foarte lung, greu si extrem de disputat, deoarece in campionatul Frantei (PRO D2) evolueaza 16 echipe.

FRR.ro: Ce obiective ai pentru urmatorul an?
VU: In urmatorul sezon o sa evoluez pe postul de flanker, respectiv nr.7. Obiective pe plan profesional, imi doresc ca alaturi de echipa mea (Oyonnax) sa reusim sa ne mentinem in prima liga franceza, iar pe plan personal, imi doresc sa fiu sanatos si sa joc cat mai multe meciuri in Top 14.

FRR.ro: Crezi ca e diferenta mare intre prima si a doua liga?
VU: Sunt convins ca exista diferente mari, dar mai multe o sa va pot spune dupa ce o sa joc cateva etape.

FRR.ro: Care este secretul unui sezon atat de bun? Ati promovat fara prea mari emotii…
VU: Nu stiu daca a existat un secret, inca de la inceputul campionatului obiectivul nostru a fost promovarea in prima liga franceza (Top 14) si cred ca datorita seriozitatii si a muncii enorme depuse de intreaga echipa, am reusit sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am propus. Satisfactia este mult mai mare atunci cand reusesti sa castigi un trofeu pentru prima data in istoria clubului.

FRR.ro: Planurile pentru echipa nationala?
VU: Pentru munca depusa in ultimul an, castigarea CEN-ului ar fi cea mai mare recompensa atat pentru mine, cat si pentru colegii mei de la lotul national si evident calificarea la Cupa Mondiala din Anglia 2015.

FRR.ro: Cum ati sarbatorit promovarea?
VU: Sincer nu stiu ce sa iti raspund, pentru ca nu prea am sarbatorit deoarece a urmat meciul cu Pau!! Singurul lucru, am primit titlul de cetatean de onoare al orasului Oyonnax.

FRR.ro: Cand te fac cetatean de onoare si cei de la Valea Seaca?
VU: Sincer nu stiu cand, dar daca ar fi sa fie…pentru mine ar fi o mare onoare!

Diploma.

Diploma.

1,864 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response