Friday 15th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Incep competitiile continentale in Africa

7 iunie 2013 INTERNATIONAL
Cameroon Rugby.

Cameroon Rugby.

Foarte curand, pe continentul negru se va da startul competitiilor regionale, care reprezinta si criteriu de calificare pentru Cupa Mondiala din 2015. Deocamdata, pe 11 iunie, vom asista la semifinalele grupai valorice 1B, dupa urmatorul program:

Tunisia – Botswana si Senegal – Namibia.

Partidele se disputa in Senegal, tara in care rugby-ul, gratie influentei franceze, este extrem de popular.

Patru zile mai tarziu, invingatoarele vor lupta pentru promovarea in primul esalon valoric, urmand sa se implice in disputa si pentru accederea la Cupa Mondiala din 2015. Echipele invinse vor disputa finala mica, miza fiind pastrarea locului la acest nivel.

Intre 10 si 14 iulie, pe noul stadion de rugby din capitala Madagascarului, Antananarivo, dupa acelasi format, se vor intalni patru echipe: Zimbabwe, Uganda, Kenya si nationala gazda, Madagascar. Ultima clasata va retrograda, in timp ce celelalte trei, plus castigatoarea diviziei 1B, vor foma anul viitor elita africana.

Cupa Africii pe Natiuni 2014 ofera castigatoarei titlului posibilitatea de a ajunge direct in Anglia, pentru Cupa Mondiala din 2015, in timp ce finalista va juca in recalificari.

1,592 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response