Thursday 22nd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

„A fost Ziua Romaniei” declara rusii

Drumul catre Cupa Mondiala din Japonia a inceput pentru Stejari odata cu editia 2016 a Cupei Europene a Natiunilor.
Romania - Rusia IRB Nations Cup 2013.

Romania – Rusia IRB Nations Cup 2013.

Primul meci al IRB Nations Cup a insemnat si prima victorie a Romaniei.

Stejarii au castigat impotriva unor adversari puternici, facand din ziua de sambata “Ziua Romaniei”, dupa cum a declarat chiar unul dintre jucatorii rusi.

Staff-ul Romaniei s-a declarat multumit de performanta jucatorilor nostri, mai ales ca un prim meci inseamna intotdeauna un efort de adaptare, de constructie a coeziunii de grup. Asa cum puncta si antrenorul Marius Tincu, echipa a fost foarte unita in joc, un aspect pozitiv notabil mai ales ca aveam in componenta si trei debutanti.

Antrenorul principal al echipei, Lynn Howells, a precizat importanta victoriei impotriva unei echipe de Tier 2, adaugand totodata ca jucatorii trebuie sa progreseze,  mai motivati fiind acum din postura de castigatori.

Victoria cu 30 -20 impotriva Rusiei este un debut excelent pentru Stejari, al caror scop este pastrarea la Bucuresti a trofeului castigat anul trecut. “Asta vrem, nu? De asta jucam, de asta ne antrenam, sa dam tot ce e mai bun din noi si sa ajungem la un alt nivel.” a declarat capitanul Romaniei, Mihai Macovei.

In asentiment cu Macovei a fost si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, acesta precizand ca vom juca IRB Nations Cup la Bucuresti pana in 2015, deci vom lupta acasa in urmatorii ani pentru a ramane in fruntea clasamentului turneului.  “Cu cat esti mai sus, cu atat esti mai obligat sa mentii acele rezultate pe care le-ai obtinut. Pregatim o echipa tanara (..) si greselile sunt datorita lipsei experientei unor jucatori..”.

Ambele echipe din primul meci al editiei 2013 IRB Nations Cup au adus in teren jucatori tineri, partida fiind un test pentru acestia, dar si o ocazie de a-si demonstra potentialul. Kingsley Jones, antrenorul selectionatei ruse, a gasit esentiala aceasta oportunitate de a-i putea evalua pe tinerii aspiranti. Desi cu debutanti in componenta la randul sau, totusi echipa Romaniei a dominat meciul cu un joc unitar, fapt pentru care chiar antrenorul Rusiei a declarat ca “Romania a meritat sa castige astazi”.

Urmatoarele meciuri ale IRB Nations Cup 2013 vor avea loc miercuri, cand la ora 18:00 Romania va juca impotriva Argentinei Jaguars, iar de la ora 20:00 va incepe confruntarea dintre Rusia si Emerging Italy.

1,550 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response