Sunday 05th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cristi Frisk laureatul Trofeului „Anton Groman”

9 iunie 2013 INTERN
Cristi Frisk.

Cristi Frisk.

Federatia Romana de Rugby a decernat aseara, in pauza meciului de deschidere de la IRB Nations Cup, pentru a treia oara consecutiv, Trofeul „Anton Groman”, pentru jurnalistul sportiv care s-a facut remarcat prin activitatea sa de sustinere a rugby-ului in ultimul an si nu numai. Dupa Marian Burlacu si Mirela Basescu, in primii doi ani, laureatul anului 2013 este Cristi Frisk, realizatorul emisiunii Rugby Show, de pe www.rugbytv.ro.

Ceremonia a fost onorata traditional, de catre presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, dar si de catre fiul lui Anton Groman.

„Sunt foarte bucuros ca am primit acest premiu, iar faptul ca decernarea s-a facut pe cel mai important stadion de rugby din tara si in pauza unui meci castigat de Romania, sporeste valoarea sentimentala a distinctiei.  Doresc sa multumesc tuturor celor implicati in rugby-ul romanesc, deoarece prin pasiunea lor m-au atras si pe mine in acest carusel si mi-au oferit sansa de a gasi in fiecare zi subiecte pentru articole si comentarii. Trofeul ma onoreaza si ma obliga in egala masura pentru viitor”, a declarat Cristi Frisk in exclusivitate pentru frr.ro.

In afara activitatii de la Rugby TV, Cristi Frisk si-a adus contributia la restaurarea traditiei de editare a unui Anuar pentru rugby-ul romanesc, iar actualmente lucreaza, alaturi de un colectiv de inimosi pasionati, la elaborarea unui volum dedicat centenarului balonului oval in tara noastra.

Anton Groman a fost un mare jurnalist roman care s-a preocupat de problemele rugby-ului. Inainte de cariera jurnalistica, Anton Groman a fost jucator si antrenor de rugby. A comentat pentru TVR celebrul meci in care am invins Franta cu 15-12, in 1976, iar in 1995 a transmis in direct aspecte de la Cupa Mondiala, pentru Radio Romania Actualitati.

2,974 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response