Wednesday 20th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Rugby-Touch la Romanian Corporate Sports

11 iunie 2013 INTERN
Rugby-Touch.

Rugby-Touch.

Sambata, 8 iunie, echipa de amatori Arlechinii Bucuresti – After Work Rugby a facut o demonstratie de rugby-touch pentru toti cei prezenti pe terenul Academiei de Politie, acolo unde s-au desfasurat intrecerile sportive din cadrul Romanian Corporate Sports.

In fata numerosilor participanti la probele de atletism si a publicului prezent pe marginea terenului, Arlechinii au facut o scurta incalzire, dupa care s-au impartit in doua echipe si au initiat un joc-scoala de rugby-touch.

La inceput surprinsi, cei de pe margine au devenit din ce in ce mai curiosi in fata unui sport cvasi-necunoscut pentru majoritatea dintre ei. S-au explicat regulile, s-au schimbat impresii si s-a raspuns intrebarilor angajatilor companiilor prezente la acest eveniment.

Noi consideram ca actiunea si-a atins scopul in totalitate, reusind sa creasca interesul pentru rugby, in general, si pentru varianta touch in mod special, insa ea va trebui repetata si cu alte ocazii pentru a creste in popularitate si a castiga noi adepti.

Rugby-touch este o varianta foarte potrivita pentru acest demers, un sport care poate fi practicat de catre oricine (indiferent de varsta sau de sex) si poate fi o alternativa foarte placuta de petrecere a timpului liber si de a face miscare dupa orele de program.

Profilul membrilor clubului Arlechinii este acelasi cu cel al partcipantilor la intrecerile de sambata: oameni cu diverse joburi care fac sport ori de cate ori timpul le permite, de placere si pentru conditia fizica.

Totul s-a incheiat cu un scurt antrenament pe asezarea de rugby in 10, in pregatirea turneului After Work Rugby 10s Series care avea sa se desfasoare a doua zi pe stadionul Arcul de Triumf.

Multumim pe aceasta cale organizatorilor de la Corporate Sports, domnului Radu Radulescu (el insusi un fost practicant al acestui nobil sport) pentru deschiderea aratata fata de propunerea Arlechinilor de participare cu aceasta demonstratie in cadrul Romanian Corporate Sports.

Speram ca, odata deschis apetitul pentru rugby-touch , acesta va fi inclus pe lista sporturilor la viitoarele editii. Noi, cu siguranta vom pune umarul la acest lucru.

Actiunile de promovare a conceptului de rugby dupa munca (After Work Rugby) vor continua in perioada urmatoare in diverse forme, incluzand aici variantele non-contact ale acestui sport: rugby-tag, rugby-touch.

Acest sport are un potential mare de crestere in popularitate in Romania, pe masura istoriei rugbyului romanesc, cu performante notabile de-a lungul unui intreg secol de traditie.

sursa: www.arlechinii.ro

2,487 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response