Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Marius Tincu poate antrena in Pro D2 si Top 14

13 iunie 2013 First XV
Marius Tincu.

Marius Tincu.

Marius Tincu a absolvit scoala de antrenori de la Marcoussis. Certificarea obtinuta de Marius, DES JEPS (Diplôme d’Etat supérieur de la jeunesse, de l’éducation populaire et du sport), ii da dreptul sa antreneze orice echipa profesionista de rugby, atat din Franta, Top 14 sau Pro D2, cat si din lume.

Cursul se desfasoara pe o perioada de un an, o saptamana in fiecare luna, in Paris. Pentru absolvire, Marius Tincu a prezentat studiul de caz facut pe echipa nationala de rugby a Romaniei pe o perioada de 12 luni.

Cursul include si o latura manageriala, iar candidatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a putea aplica (antrenor de echipa nationala, echipa profesionista sau antrenor la un centru de formare).

In luna martie, profesorii de la prestigioasa scoala de antrenori au asistat la meciul dintre Romania si Belgia si au fost placut surprinsi de schimbarile din rugbyul romanesc, eficienta staff-ului tehnic si nivelul antrenamentelor, in comparatie cu echipe profesioniste din Franta.

Diploma este si mai valoroasa datorita faptului ca este atestata de Statul Francez si nu doar de Federatia Franceza de Rugby.

2,658 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response