Tuesday 22nd October 2019,
Federatia Romana de Rugby

Jurnalistii invinsi de echipele de la IRB Nations Cup

16 iunie 2013 World Rugby Nations Cup
IRB Nations Cup 2013.

IRB Nations Cup 2013.

Sambata, jurnalistii din Bucuresti i-au infruntat intr-un meci de rugby non-contact pe jucatorii si oficialii echipelor de la IRB Nations Cup.

Marian Burlacu, jurnalist la Libertatea a declarat:

”Alaturi de colegii din presa ne-am bucurat sa ne reintalnim cu balonul oval, la propriu, pe teren, dupa o perioada de hibernare… Si mai ales sa ne jucam alaturi de profesionistii din echipele participante la IRB Nations Cup. Am spus ”sa ne jucam” fiindca de jucat au jucat mai mult ei. La noi s-a observat lipsa de antrenamente, programul cam dezordonat, unul tipic meseriei noastre – au fost si colegi absenti care fie ca au reusit si ei sa-si mai ia o zi libera si sa plece din Capitala, fie se aflau pe teren (nu cel de joc, insa), la actiuni, ca ziaristi – precum si faptul ca nu formam un grup omogen.

Ne-a incomodat, de asemenea, si faptul ca am jucat in tricouri albastre, iar noi eram obisnuiti sa jucam in rosu – nu prea ne-am gasit pe teren. O alta problema ridicata de colegii mei a fost faptul ca s-a jucat tag, adica non-contact, iar ei sunt obisnuiti sa placheze. Pe drumul spre casa, Dan Bistriteanu (Libertatea) si Bogdan Nicolai (Click) spuneau razand ca le-a luat ceva timp pana sa se obisnuiasca cu trasul esarfelor adversarilor ei ducandu-se spre ei cu gandul sa-i placheze.

Sincer vorbind, vazandu-i pe cei din fata noastra, la ce gabarit aveau, nu cred ca ne-ar fi avantajat sa dam placaje, insa asta e o alta poveste. Toate acestea nu scuza in niciun fel rezultatul final, infrangerea, insa am fi dorit sa aratam ca stim cu mingea ovala.

Stefan Gavan si ceilalti colegi ai mei din presa au recunoscut la final ca au minimalizat varianta tag a rugby-ului, ei preferand-o pe cea in care exista contact intre jucatori, dar dupa acest meci si-au schimbat punctul de vedere.

E bine ca am reusit sa ne salvam onoarea prin eseul lui Florin Caruceru si promitem ca la editia viitoare a IRB Nations Cup sa ne prezentam mult mai bine pregatiti. Asteptam o oferta de cantonament din partea lui Lucian Lorin, directorul de comunicare si marketing al FRR. Pana atunci, ii felicitam pe cei din selectionata celor 4 Natiuni cu care am jucat! Si asteptam meciurile de astazi si, desigur, o victorie a stejarilor in fata Italiei. Hai, Romania!”

1,774 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response