Tuesday 11th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii au castigat pentru a doua oara consecutiv IRB Nations Cup

17 iunie 2013 World Rugby Nations Cup
Romania - Emerging Italy.

Romania – Emerging Italy.

In partida vedeta a ultimei zile de pe Stadionul Arcul de Triumf, Romania si Emerging Italy s-au intalnit intr-o adevarata finala a IRB Nations Cup editia 2013.

Romania a inceput partida crispat si primele oportunitati de a marca le-au avut italienii. Acestia au ratat o lovitura de pedeapsa prin Ambrosini in minutul 6, pentru ca in minutul 18 uvertura azzurrilor sa deschida scorul tot dintr-o penalitate.

Cinci minute mai tarziu Stejarii, dupa ce i-au impins pe italieni in propriul 22, au obtinut o lovitura de pedeapsa pe care Fercu a jucat-o inteligent la mana si a surprins apararea azzurrilor marcand prima incercare a partidei.

Vlaicu nu a avut probleme in a transforma eseul si a mai aduce doua puncte, Romania trecand in avantaj 7-3.

In minutul 26 am beneficiat de o noua lovitura de pedeapsa, de aceasta data s-a ales tentativa de tinta si tot Vlaicu a marit diferenta pe tabela de marcaj, rezultat 10-3.

Replica italienilor a venit repede si dupa numai doua minute acestia au reusit sa restabileasca egalitatea prin Pratichetti. Jucatorul italian a  marcat un eseu dupa ce a scapat de placajele lui Fercu si Ionita, Ambrosini aducand punctele transformarii.

La pauza a fost egalitate, 13-13, mai intai Ambrosini, iar apoi Vlaicu concretizand cate o lovitura de pedeapsa.

In partea secunda, Stejarii au inceput in forta si dupa zece minute in care si-au masat adversarii in propria jumatate de teren, Vlaicu ne-a a dus din nou in avantaj, 16-13 dupa o lovitura de pedeapsa.

Pe fondul unui joc echilibrat, dar in care Stejarii au fost mai mereu in jumatatea de teren a adversarilor, pana in minutul 70 nu s-au marcat puncte,  Ambrosini si Vlaicu ratand doua respectiv o tentativa de tinta.

In minutul 71 Vlaicu a marit avansul Stejarilor la 19-13 dupa o lovitura de pedepasa reusita, tot el ratand insa in minutul 73 atunci cand italienii au ramas in inferioritate, Van Vuren primind cartonas galben.

Finalul a fost electrizant si, dupa un mol care i-a impins pe italieni pana in apropierea terenului lor de tinta, Fercu a luat balonul si a marcat a doua incercare in contul Stejarilor.

Vlaicu a transformat din pozitie centrala si Romania s-a impus cu rezultatul de 26-13, cucerind pentru a doua oara consecutiv trofeul IRB Nations Cup.

Capitanul Stejarilor, Mihai Macovei, a declarat: “Meciul contra selectionatei italiene a fost unul greu, dar tocmai de aceea victoria este si mai frumoasa. Atuurile noastre principale au fost disciplina, tactica si aplicarea unui sistem simplu de joc, care s-a dovedit a fi foarte eficient. (..) Mentinerea in Romania a trofeului IRB Nations Cup nu este decat un pas din planul nostru. Ne dorim sa ajungem la Cupa Mondiala si sa facem acolo o figura frumoasa. (..)E bine ca avem achizitii noi la lot, jucatorii tineri demonstrand ca se pot integra in grup si ca ne putem baza pe ei.”

Antrenorul Lynn Howells a fost si el mandru de evolutia elevilor sai, considerand ca “aceasta este rasplata pentru munca asidua depusa in ultimele saptamani.”

3,151 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

Leave A Response