Monday 24th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Tara Galilor – Anglia, finala surpriza a Campionatului Mondial de juniori

19 iunie 2013 INTERNATIONAL
Junior World Championship.

Junior World Championship.nat mondial, juniori

Ieri au avut loc in Franta semifinalele Campionatului Mondial de juniori sub 20 de ani. Desi bookmakerii facusera alte previziuni, in cele din urma, doua natiuni britanice vor juca pentru marele trofeu.

Tara Galilor a reusit sa invinga dramatic Africa de Sud, cu 18-17. Galezii au inceput mai bine, au condus cu 6-0 dupa loviturile de pedeapsa concretizate de Davies, dupa care oamenii de pe continentul negru au revenit si au inscris un eseu prin Herbst, care a fost transformat de Pollard.

Dupa 7-6 la pauza, Africa de Sud a ramas la timona jocului, aducand alte puncte prin Smith, incercare si Pollard, transformare si lovitura de pedeapsa. Cum si galezii reusisera un eseu prin Jenkins, spre final tabela indica 17-11. In ultimul minut insa, Evans a reusit sa culce balonul in terenul de tinta sud-african, iar Davies a transformat pentru finala.

In cealalta semifinala, Noua Zeelanda a fost depasita de Anglia cu scorul de 33-21. Englezii au condus la pauza cu 20-8, reusind sa isi pastreze avansul pana la finele meciului. Punctele lor au fost aduse de Hankin, Watson si Smalbone, incercari, plus Slade, trei transformari si patru lovituri de pedeapsa. Pentru rugbystii din emisfera sudica au punctat Faiva si Emery, eseuri, la care s-au adaugat Hickey, o penalitate, dar si Te Rure, o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

In turneul pentru locurile 5-8, in semifinale, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Argentina – Australia 22-15

Franta – Irlanda 9-8

In turneul pentru evitarea retrogradarii, in penultimul act, am avut urmatoarele scoruri:

Samoa – Fiji 19-18

Scotia – SUA 39-3

1,257 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response