Friday 27th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Australia-Lions, spectacol si dramatism in prima partida test

22 iunie 2013 INTERNATIONAL
British Lions.

British Lions.

Prima partida test dintre Australia si Leii Britanici disputata la Brisbane a consemnat o disputa extrema de spectaculoasa si plina de dramatism.

Nu trecusera decat 12 minute de joc si dupa o cursa inteligenta a lui Genia care a mutat jocul din jumatatea de teren australiana in cea a britanicilor, Folau a finalizat cu eseu, transformarea lui O’Connor ducand scorul la 7-0.

In minutul 23 Halfepenny a redus din diferenta concretizand o penalitate, galezul fiind preferat in postura de transformer desi pe teren a fost prezent si irlandezul Sexton.

Doua minute mai tarziu dupa o degajare a lui Barnes, North a recuperat balonul si dupa o cursa de 60 de metri in care a scapat de trei placaje a marcat primul eseu al Leilor Britanici, transformarea lui Halfpenny ducandu-i pe acestia in avantaj, scor 10-7.

Leii s-au disptantat la 13-7 dupa o penalitate semnata de Halfpenny, dar in minutul 34 avea sa vina cel de-al doilea eseu al gazdelor.

Gasit excelent Folau a slalomat prin apararea britanicilor si dupa ce a scapat de trei placaje a marcat a doua incercare pentru Wallabies, O’Connor a ratat insa transformarea si Leii au ramas in vanataj 13-12.

Acesta avea sa fie si rezultatul pauzei pentru ca la ultima faza de joc a primului mitan Halfpenny a ratat o lovitura de pedeapsa.

Imediat dupa reluare, a venit randul celeilate aripe galeze a Leilor, North sa aduca puncte pe tabela de marcaj, acesta a patruns prin defensiva cangurilor si dupa ce a evitat patru placaje a inscris al doilea eseu in contul britanicilor.

Cu cinci minute inainte de finalul jocului Leii Britanici se aflau in avantaj, rezultat 23-21, dupa ce Halfepenny a mai concretizat o penalitate iar O’Connor si Beale una respectiv doua pentru Wallabies.

Finalul a fost dramatic, Beale a avut de doua ori posibilitatea de a aduce victoria Australiei, insa in minutele 75 si 79 a ratat de fiecare data cate o lovitura de pedeapsa.

Leii Britanici s-au impus cu 23-21 iar urmatoarea partida test va avea loc pe 29 iunie fiind programata a se disputa la Melbourne.

1,707 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response