Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

George Boroi: “Oamenii sunt trecatori, dar acest eveniment va ramane”

4 iulie 2013 INTERN
Memorialul Eroii Revolutiei.

Memorialul Eroii Revolutiei.

Astazi, in sala de conferinte a Complexului Sportiv „STEAUA” – Ghencea, a avut loc conferinta de presa ce a prilejuit deschiderea turneului de rugby, Memorial „Eroii Revolutiei”.

Editia din acest an reuneste la start, pe langa organizatorul CSA Steaua, selectionata nationala militara a Frantei si nationalele Romaniei Under 23 si Moldovei „A”.

Presedintele Stelei, domnul George Boroi a prezidat evenimentul, multumind tuturor participantilor prezenti care au acceptat invitatia, reiterand totodata palmaresul celor doi mari rugbysti ai Stelei si ai Romaniei, Radu Durbac si Florica Murariu.

“Multumesc tuturor participantilor care ne-au onorat cu prezenta la aceasta editie, in semn de respect pentru cei doi eroi – Durbac si Murariu. De asemenea, vreau sa multumesc ministrului Apararii Nationale, domnul Mircea Dusa, fara ajutorul caruia nu se putea intampla acest eveniment, care speram sa devina un exemplu de notorietate prin mesajul si omagiul pe care incercam sa-l transmitem catre generatiile viitoare” a declarat George Boroi, presedinte CSA Steaua.

„Oamenii sunt trecatori, dar acest eveniment va ramane. CSA Steaua isi propune sa-l organizeze anual, reusind in 2013 sa-l considere un turneu international ”, a mai adaugat presedintele Stelei.

In continuare au mai luat cuvantul vicepresedintele FRR, domnul Pompilie Bors, urmat de declaratiile managerilor celor doua delegatii straine, domnii Frederic Monard – manager al Frantei si Alexandru Revenco – manager Moldova A.

Pompilie Bors, vicepresedinte FRR: „Multumesc Stelei pentru eforturile facute in aceste vremuri grele, privind organizarea turneului. Eu am avut ocazia sa-i cunosc pe cei doi bravi rugbysti si in onoarea lor, as dori sa fie un spectacol, pentru ca apoi sa ne intalnim dupa meci la o cafea si sa putem depana amintiri. Noi vom participa cu Romania U23. Vreau sa va multumesc din nou si sa va felicit domnule Boroi, pentru ceea ce faceti pentru cei doi, Durbac si Murariu”.

Frederic Monard, manager SNM XV (Franta): „Doresc sa multumesc, la randul meu, Stelei si domnului colonel Boroi. Este o mare onoare pentru selectionata franceza sa participe la acest turneu. MER va intari si mai mult legaturile dintre cele doua armate”.

Alexandru Revenco, manager Moldova A: „Am primit aceasta invitatie din partea clubului Steaua si am acceptat imediat. Nu demult, in septembrie 2012, in Moldova s-a creat o structura noua, Academia Militara, care dezvolta si promoveaza ca disciplina militara si sportul cu balonul oval”.

In incheiere, invitat din partea organizatorilor, Bobby Durbac, a declarat: „Totul a inceput acum patru ani, cand am lansat ideea acestui turneu. Ea a fost imediat imbratisata de domnul comandant Boroi, fapt pentru care tin sa-i multumesc.”

Fiul regretatului Radu Durbac a mai adaugat: „De la prima editie, care a fost mai modesta, acest turneu a crescut frumos, in acest an va fi foarte bine organizat, iar echipele participante sunt la cel mai inalt nivel de pana acum”.

Evenimentul va debuta maine, de la ora 17.00 in cadrul Complexului Sportiv „STEAUA”, cu doua meciuri in cuplaj:

Ora 17.00: teren central de rugby, SNM XV (FRA) – Moldova „A”
Ora 19.00: teren central de rugby, CSA Steaua – Romania U23

Intrarea va fi libera. Partidele vor putea fi urmarite in direct pe DIGISPORT 1.

sursa: steauarugby.com

2,467 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

Leave A Response