Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Inca un roman prezent la Cupa Mondiala de Rugby 7

4 iulie 2013 INTERN
Catalin Boier.

Catalin Boier.

Romania a fost reprezentata la Moscova, la Cupa Mondiala de Rugby 7, pe langa arbitrul Vlad Iordachescu din teren, de Catalin Boier care a facut ca tricolorul romanesc sa apara pe acreditarea acestuia de membru al Comitetului de Organizare.

“Numele meu este Catalin Boier, am 20 de ani si sunt originar din Cluj. In prezent studiez management sportiv la Coventry University, lucru care mi-a dat prilejul sa ajut la organizarea evenimentului mentionat mai sus. Comitetul Local de Organizare a competitiei a cerut departamentului de management sportiv din cadrul universitatii mele 40 de studenti care sa asiste angajatii International Rugby Board la organizarea RWC7s. Datorita notelor, prezentei si activitatilor mele, am fost pus pe aceasta lista selecta si am zburat la Moscova” povestete Catalin despre procesul prin care a ajuns in capitala Rusiei.

“Ajuns la Moscova, rolul meu a fost acela de asistent al comentatorilor Sky Sports, televiziunea care transmite meciurile din cadrul competitiilor IRB pe intreg mapamondul. Acest rol cerea ca eu sa fac legatura dintre comentatori si statisticieni, operatori de sistem sau membri ai comisiei de disciplina IRB pentru ca primii sa aiba toate informatiile necesare pe parcursul comentariilor. Desi am muncit aproximativ 35 de ore in cele 3 zile de turneu, a fost o experienta formidabila pentru mine.”

Printre comentatorii Sky Sports cu care Catalin a lucrat s-au numarat Scott Hastings, fost jucator al Leilor Britanici si al Scotiei, Karl Te Nana, fost capitan al Noii Zeelande si campion mondial cu aceasta selectionata in 2002 sau Ben Gollings, fost component al selectionatei Angliei.

“Cunostintele mele in materie de rugby s-au imbogatit nespus de mult in compania acestor fosti jucatori. Pe langa discutiile despre meciurile de la RWC7s, Scott mi-a aratat poze personale cu teribilele sale accidentari din tinerete, iar Karl Te Nana mi-a explicat ce inseamna sa treci de la 32 de grade Celsius la un teren imbibat cu apa in doar o jumatate de ora. Bineinteles, eu nu am ratat oportunitatea de a ma lauda cu faptul ca Romania a castigat pentru a doua oara consecutiv IRB Nations Cup.” a adaugat Catalin Boier.

Rolul lui Catalin in calitate de student, pe langa munca depusa in cabina comentatorilor, a fost acela de a observa si analiza acest eveniment sportiv. Remarcile pe care el le-a avut au fost: “desi totul a decurs fara incidente, am fost putin dezamagit de numarul mic de spectatori – nu mai mult de 3000 in acelasi timp pe Lujniki, desi in Hong Kong in 2009 fusesera 70 000. Sper ca in viitorul apropiat IRB sa isi indrepte atentia spre tari ca Romania (de ce sa nu vedem RWC7s chiar pe Cluj Arena?), unde sunt sigur ca numarul de spectatori ar fi mult mai mare”.

In continuare Catalin Boier are urmatoarele planuri: “Dupa terminarea turneului am zburat inapoi in Marea Britanie, unde imi voi relua cursurile de management sportiv si voi incepe cautarea unui internship pentru anul viitor. Intre timp, voi fi implicat in alte proiecte asemanatoare, unde voi avea ocazia sa pun in practica teoria invatata in salile universitatii. Unul din aceste proiecte ar putea fi Cupa Mondiala la Rugby din Anglia 2015, unde sper din tot sufletul ca Romania sa se califice si sa pot privi competitia si din perspectiva unui fan”.

2,507 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

Leave A Response