Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Prima editie de vara a Academiei de Rugby

4 iulie 2013 INTERN, JUNIORI
Rugby.

Rugby.

Federatia Romana de Rugby organizeaza din anul 2004 cursurile Academiei de Rugby pentru antrenori, arbitrii si jucatori. Academia profesionistilor in sportul cu balonul oval avea pana acum vacanta de vara, vacanta care in acest an a devenit una activa.

Vara lui 2013 va fi prima in care federatia desfasoara si o serie de cursuri in lunile iunie-august, reunite sub marca aceleiasi Academii, in varianta ei estivala. Aceasta perioada va insemna pregatirea in paralel, pentru prima data, a doua generatii de elevi. Pe de o parte vor participa sportivii care deja au un an de pregatire in cadrul Academiei (25 de persoane din generatia 1996/1997), iar pe de alta parte li se va alatura un nou grup de tineri rugbysti (25 persoane din generatia 1997/1998).

Scopul acestei initiative este de a asigura o pregatire constanta pentru doua nuclee de jucatori care pot constitui baza echipelor nationale U18, U17 si U16 din viitorul an competitional. Astfel, cei 50 de “academicieni” se vor pregati incepand cu 24 iunie 2013 si pana pe 23 august cate patru zile pe saptamana la baza sportiva de la Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf.

Elevilor Academiei de Vara li se vor asigura cele mai bune conditii de lucru, beneficiind si de serviciile specialistilor federatiei. Programele sunt concepute astfel incat sa tina seama de carentele individuale ale fiecarui sportiv selectionat. Aceasta abordare personalizata va permite ca, la inceperea viitorului sezon competitional, cluburile si echipele nationale sa beneficieze de sportivi bine pregatiti global:  tehnico-tactic, fizic si mental.

Programul zilnic pentru cursantii Academiei de Vara contine antrenamente de imbunatatire a tehnicii individuale, de compartiment sau colective, precum si de ameliorare a tehnicii de alergare si de lupta. Acestora li se vor adauga sedinte de analiza video sau de intelegere a regulamentului de joc, precum si prelegeri privind nutritia, refacerea individuala dupa efort, relatia cu mass-media, s.a.

Ca si pana acum, sportivii participanti vor fi indemnati si sprijiniti sa se implice in activitati de antrenorat sau de arbitraj la finalul pregatirii, ei beneficiind si de un atestat recunoscut de catre F.R.R.

Pentru generatia 1996/1997 colectivul tehnic care asigura pregatirea specifica este alcatuit din: Alexandru Achim – coordonator tehnic, Stefan Acsinte si Laurentiu Paxaman antrenori, Adina Dreve si Stefan Rusu – preparatori fizici.

De generatia 1998/1999 se ocupa: Daniel Mitrea – coordonator tehnic, Lache Marius si Manea Dragos – antrenori, si Adina Dreve si Stefan Rusu – preparatori fizici.

In paralel cu Academia de Vara, la baza sportiva a Stadionului National Arcul de Triumf se vor mai pregati saptamanal si loturile selectionatelor regionale de sportivi U14 (1999/2000) si U12 (2001/2002) deja constituite si care au participat in aceasta formula la concursuri internationale. Acestea vor beneficia de experienta antrenorilor: Antonio Laurentiu, Dumitru Claudiu, Dulgheru Stefan, Florin Besliu si Corneliu Octavian.

La intalnirile din baza sportiva sunt asteptate sa participe si alte personalitati din lumea rugbyului romanesc – Peter Ianusevici,  Haralambie Dumitras,  Bogdan Muntean, George Bargaunas, Dr. Alin Popescu, Horatiu Bargaunas, Lucian Lorin, Alina Gherghiceanu.

Academia de Rugby se mandreste pana in prezent cu nu mai putin de 9 generatii de antrenori (164 absolventi) si sportivi (288 absolventi) U17/U18. Anul 2013 este prima editie cand cursurile se continua si pe perioada verii, pentru a asigura continuitate si unitate pregatirii oferite “elevilor”.

2,660 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response